• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

Rohdin: "Ser fram emot att få spela slutspel igen"

5 juli 2018 10:00
sommarintervju

Efter sex säsonger väljer nu Joachim Rohdin att flytta hem till Gävle och Brynäs igen. Med mer erfarenhet i bagaget hoppas nu den 26-årige forwarden att vara en mer bidragande spelare till laget.


Joachim Rohdin lämnade Brynäs som SM-guldvinnare efter säsongen 2011/2012 - då som junior. Nu är högerskytten tillbaka i Gävle efter sex säsonger i bland annat Timrå, Linköping, Färjestad och Karlskrona. I Karlskrona svarade Rohdin för sin poängbästa säsong på seniornivå under fjolåret, 24 poäng på 49 matcher fördelat på nio mål och 15 assist.

– Jag känner att jag har utvecklat mitt offensiva spel och fått en mer offensiv roll nere i Karlskrona och det har varit roligt. Poängen gick väl lite i vågor men jag tycker samtidigt att jag höll en ganska jämn nivå genom spelet.

Nu väntar som sagt en comeback i Brynäs, en klubb som forwarden respresenterade under sin juniorkarriär men även där han gjorde sin SHL-debut.

– När jag kom upp var jag jäkligt ung och var glad att jag fick spela och vara med laget. Nu är det på en annan nivå och jag känner att jag tagit några steg i utvecklingen och hoppas att jag kan vara en mer bidragande spelare till laget.

Foto: Marcus Ericsson / Bildbyrån

Det var sex säsonger sedan du spelade med Brynäs, hur känns det att vara tillbaka igen?

– Det känns jätteroligt, det var något jag hade i åtanke när jag lämnade Brynäs - att jag gärna ville komma tillbaka och representera klubben igen. Jag är jätteglad att det blev som det blev med tanke på det tråkiga avslutet i Karlskrona.

Under dessa sex säsonger har 26-åringen växt som spelare efter att ha fått mer speltid och axlat större roller i de olika klubbarna. Joachim Rohdin känner själv att han varit med om det mesta som han själv uttrycker sig - spelat både i topplag och bottenlag och fått känna på båda delarna.

Varför föll valet på Brynäs nu?

– Jag hade en bra dialog med Stefan Bengtzén och känner att jag är mer mogen för att axla en lite större roll och hoppas att jag kan göra det.

"Vinna ett SM-guld igen är något man drömmer om"

Forwarden ännu inte hunnit sätta upp några egna mål för säsongen men hoppas att utvecklas och hjälpa laget att vinna matcher.

– Vinna ett SM-guld igen är något man drömmer om, säger Rohdin.

Vad har du för förhoppningar på den kommande säsongen?

– Jag har förhoppning att vi ska gå långt i slutspelet, det var några år sedan som man fick spela slutspel, det är något jag hoppas kommer hända. Det är något hela föreningen strävar efter och har som målbild, att vi ska spela slutspel och gå långt. Det är något jag verkligen ser fram emot - att få spela slutspel igen.

Joachim Rohdin har befunnit sig i Gävle i drygt två månader, har kommit in bra i laget och fysträningen rullar på. Hemvändaren känner Simon Bertilsson sedan tidigare vilket gör att de båda lagkamraterna hänger en hel del ihop - igen.

Gävlesonens sommar innehåller, likt de flesta hockeyspelare, en hel del golf. Dessutom ska en resa klämmas in, men var resan går är fortfarande obestämt när vi pratas vid.

Hur bra är du i golf?

– Skulle inte säga att jag är jättebra. Jag har inte spelat bra i år, jag hoppas det vänder snart.

Vem är den bästa golfspelaren i SHL som du spelat med?

– Det måste vara Alexander Deilert, han har noll i handikapp så han är duktig.

En och annan mjukglass kommer med största sannolikhet att intas under sommaren, en något underskattad glass konstaterar hemvändaren.