• Huvudsponsorer

Brynäs tuffar på i CHL

1 september 2017 20:40
CHL

Brynäs mötte ikväll finska Helsingfors och Gävlelaget fortsätter att gå som tåget i CHL. I och med kvällens seger tog Brynäs sin tredje raka vinst.


Helsingfors - Brynäs 2-5

Brynäs tog ledningen i slutsekunderna av den första perioden. Jesper Jensen såg till att bortalaget gick till pausvila med 1-0. Knappt tio minuter i andra hade både Johan Alcén och Louie Caporusso hittat nätmaskorna bakom Atte Engren i Helsingforsmålet.

Brynäs startade den tredje perioden genom att åka på två interferenceutvisningar efter varandra, först Christopher Liljewall och sedan var det dags för Jesper Jensen att åka ut två minuter. Helsingfors tog tillvara på chansen och gjorde sitt första mål för kvällen. Lyckan blev dock kortvarig för finländarna, inte ens en minut efter deras mål klev Aaron Palushaj fram och gjorde 4-1, assisterad av Linus Ölund och Louie Caporusso. Helsingfors satsade allt sista fem genom att plocka målvakten, och fick in en reducering men med 23 sekunder kvar satte Linus Ölund den berömda spiken i kistan i tom bur.