• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Veckans lineup från SHL.se!

4 februari 2019 13:00
Profilbilder som visar de sex uttagna spelarna mot en isig bakgrund.
SHL 2018/2019

Efter varje spelvecka presenterar SHL.se "Veckans lineup". Sex spelare är uttagna - spelare som gjort ett extra avtryck i de senaste matcherna. Håller du med om spelarvalen - eller är det någon som du saknar?


Spelarna i "Veckans lineup" väljs ut efter sina sportsliga prestationer. Den här uppställningen har haft den senaste spelveckan på sig att visa sina färdigheter och här har ni laget!

Målvakt

Joacim Eriksson, Brynäs (1)
Hela sju målvakter vaktade kassen tre gånger förra veckan. En av de som spelade hem flest vinster - två - och stoppade näst flest skott var Joacim Eriksson. Brynäs burväktare stod för en strålande vecka, även om allt började med en tung tisdagsförlust där Eriksson ersatte David Rautio inför den andra perioden. Därefter gick däremot det mesta Erikssons väg och målvakten noterade en räddningsprocent på 94,32 och släppte bara in fem mål på åtta spelade perioder.

Backar

Olle Alsing, Djurgården (1)
Med ett mål och hela fyra assist var Alsing SHL:s poängbästa back under vecka fem. Djurgårdens försvarspjäs snittade ganska exakt en kvarts speltid per match och bidrog till att Stockholmslaget vann över såväl Färjestad som Timrå. Allra mest tongivande var Alsing under tisdagen, då han sköt kvitteringen till 1-1 och assisterade till ledningsmålet kort därefter mot Färjestad. Noterbart är även att backen landade på starka +5 i mål. Den fina veckan ger Alsing säsongens första plats i Veckans lineup.

Mikko Lehtonen, HV71 (2)
En som däremot tar plats för andra veckan i följd är den här killen. Mikko Lehtonen och HV71 fortsätter att gå urstarkt, och faktum är att Jönköpingslaget gick rent genom föregående vecka. Finländaren svarade visserligen endast för en poäng, men med en speltid på i genomsnitt 21:25 låg han bakom HV71:s tre segrar. På plus/minussidan var Lehtonen dessutom ligabäst med fem mål framåt och noll bakåt. Imponerande.

Forwards

Brendan Shinnimin, Växjö (1)
Vilken lördag! När behovet var som allra störst klev Brendan Shinnimin fram för sitt Växjö och levererade - fyra gånger om. Efter sex raka förluster bröt smålänningarna den negativa sviten tack vare Shinnimins show, som totalt innehöll tre mål och en assist. Kanadensaren vände först 0-1-underläget mot Rögle till 2-1 innan han fullbordade sitt hattrick tidigt i mittenakten. De fyra poängen ger Shinnimin hans debutposition på den här listan.

Anton Bengtsson, HV71 (2)
Tillsammans med lagkamraten och försvarsgeneralen Lehtonen avslutade Bengtsson veckan med finast målfördelning i hela ligan. Centern var inne på fem offensiva nätrassel och inget bakåt - och av de fem var dessutom Bengtsson direkt inblandad i samtliga. Framförallt hade 25-åringen en alldeles lysande tisdagskväll i Kinnarps Arena när HV71 krossade Timrå med 7-1. Anton Bengtsson skrev in sig i protokollet med två mål, lika många assist och kryddade sedan veckan med det matchvinnande målet i lördagens seger över Frölunda.

Daniel Zaar, Rögle (1)
Den mycket formstarke forwarden gjorde Alsing och Bengtsson sällskap som poängligavinnare för vecka fem. 24-årige Zaar inledde med dubbla framspelningar på tisdagen och lade grunden till Rögles första bortavinst över Skellefteå sedan 2009. Även i hemmavinsten över Växjö två dagar senare hade Zaar ett finger med i förarbetet till ett av de två målen. Forwarden gjorde därefter 1+1 i returmötet med smålänningarna, och även om Rögle föll belönas Zaars poängstarka vecka med en plats här.

Fotnot: Siffran inom parantes visar hur många gånger som spelaren blivit uttagen i Veckans lineup.