• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 4 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Fredag Fre 6 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Söndag Sön 8 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Tisdag Tis 17 April Apr
Torsdag Tor 19 April Apr
Lördag Lör 21 April Apr
Söndag Sön 22 April Apr

Luleåforwarden flyttar hem till Färjestad

13 februari 2018 10:40
Nyförvärv

Luleå gick tidigare under dagen ut med att Gustav Rydahl lämnar klubben och nu står det klart att den 23-årige forwarden flyttar hem till moderklubben, Färjestad.


Han är fostrad i Färjestad och spelade i karlstadklubben under första delen av juniortiden. Därefter gick flyttlasset till Frölunda och deras juniorverksamhet, där han även debuterade i SHL genom att spela en match för göteborgarna. Säsongen 2014/2015 gjorde han två säsonger i SHL med Växjö Lakers och svarade för sammanlagt 14 mål. Därefter flyttade 23-åringen norrut och till Luleå. Men nu står det alltså klart att Ryhdal lämnar Norrbotten för spel i Färjestad resten av säsongen.

– Med sina 191 cm och nästan 100 kg så kommer han att göra stor nytta för oss. Det är en spelartyp som jag tycker att vi behöver i vår mix av spelare, säger sportchef Peter Jakobsson till Färjestads hemsida.

Gustav Rydahl säger såhär om att vara tillbaka i moderklubben;
– Det blir ju någonting extra såklart. Man har ju alltid gett allt för de lag man spelat i, men nu är det Färjestad och då blir det på en helt annan nivå. Det var ju här jag började och är jätteglad över att nu få dra på mig tröjan igen.

Kontraktet gäller säsongen ut men sportchefen Peter Jakobsson öppnar även för en fortsättning;
– Det gäller väl egentligen alla som vi tagit in, att gör de ett bra jobb och vi har en plats i vårt pussel framöver så finns ju alltid möjligheten att de är kvar. Se bara på Johan Ivarsson, säger Jakobsson till klubbens hemsida.