Vinnare av Veckans räddning vecka 52-53 - Axel Brage

11 januari 2021 10:59
Veckans räddning

Under hela förra veckan kunde ni som följer SHL på SHL.se välja mellan fem kandidater till Veckans räddning och vara med i omröstningen. Efter att den stängts står det klart att Leksands Axel Brage gjorde Veckans räddning vecka 52-53.


Axel Brage hade två räddningar med till omröstningen och tog totalt hem 88 procent av alla röster. Den ena räddningen kom i Leksands match mot Skellefteå den 30 december och det var den som tog hem flest röster. Räddningen var en blixtparad med klubban som förhindrade ett baklängesmål för dalalaget.

Du ser den i spelaren här ovanför.

Så går det till:

– På måndagen tas de fem snyggaste räddningarna från föregående vecka ut och presenteras i ett videoklipp på SHL.se

– En omröstning startas på denna sidan och det är upp till er besökare att bestämma vilken räddning som är allra snyggast.

– Efter en veckas omröstning har vi en vinnare som tituleras Veckans räddning. Vinnaren presenteras på SHL.se.

– Sen inleds samma procedur igen med fem nya kandidater och en ny omröstning.

– Vid varje landslagsuppehåll tas två räddningar ut som går vidare till att tävla om Årets räddning. Efter grundserien har vi då åtta räddningar. Redaktionen kompletterar sedan med att ta ut fyra ytterligare räddningar som tidigare figurerat i omröstningarna så att vi totalt har tolv räddningar till slutspelet av Årets räddning. Den omröstningen sker under tiden som SM-slutspelet pågår.