Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

7 september 2020 10:00
Veckans nyheter

Måndag igen – och det betyder att det har blivit dags att sammanfatta den senaste veckan. Exempelvis har Rögle förlängt med Niklas Hansson, Frölunda har värvat en forward och Brendan Shinnimin har gjort klart med en ny klubb.


Frölunda värvar forward

Robin Alvarez är klar för sin fjärde SHL-klubb. Den 33-årige forwarden, som tidigare har representerat Malmö, Djurgården samt Skellefteå, har skrivit på för Frölunda.

– Jag har rutin och det kommer jag att ta med mig till Göteborg. Tillsammans med fart, styrka och ett rakt spel. I omklädningsrummet vill jag bidra med positiv energi, säger Alvarez till Frölundas hemsida.

33-åringen har de två senaste säsongerna spelat i Skellefteå och den gångna säsongen gjorde han 14 mål, vilket är tangerat personbästa i SHL. Alvarez har skrivit på ett ettårskontrakt med Göteborgsklubben.

– Robin är en bra djupleds- och inside-forward. Han kommer från en bra säsong i Skellefteå och vi har haft ögonen på honom ett tag. Vi är förstås glada att han väljer oss. Vi fick till en fördelaktig ekonomisk lösning och det var avgörande i dessa tuffa tider, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Rögle förlänger med nyckelback

Rägle fortsätter att förlänga med viktiga spelare. För en tid sedan skrev de ett nytt tvåårskontrakt med Anton Bengtsson och den gångna veckan var det Niklas Hansson som förlängde med två år och därmed har han kontrkat över säsongen 2022/23.

– Det känns jättebra att ha det klart. Vi har haft diskussionen om en förlängning ett tag och jag har varit positiv till att stanna. Jag gillar det som händer i hela föreningen och i laget och vill fortsätta vara en del av den resan som påbörjats, säger Hansson.

Den 25-årige backen var med och vann SM-guld med HV71 2017. Därefter gjorde han två säsonger i AHL innan han återvände till SHL och Rögle inför den gångna säsongen. Hansson noterades för 21 poäng på 41 matcher.

– Niklas har, efter sin återkomst till Rögle, bevisat för sig själv och alla andra att han är en allround-försvarare av högsta klass i SHL. Med sitt mogna spel och professionalism är han ett föredöme för alla våra yngre spelare samtidigt som han är en stor tillgång i laget och ger oss en chans att vinna varje match, säger Rögles sportchef Chris Abbott till klubbens hemsida.

Ersson lämnar Brynäs

Marcus Ersson råkade ut för en otäck skada förra säsongen då han fick en skridsko i ögat. I ett sju minuter långt klippt, med rubriken "Tack för din tid i Brynäs IF, Marcus Ersson", på Brynäs hemsida berättar den 22-årige backen om tiden efter skadan och han berättar också att han lämnar klubben. Ersson har noterats för 140 SHL-matcher med Brynäs och var med och spelade SM-finalen mot HV71 2017.

Fyra spelare har hittat ny klubb

Sedan tidigare står det klart att Casey Bailey och Brendan Shinnimin lämnar Växjö. Nu har duon gjort klart med nya klubbar, och båda hamnar i Tyskland. Bailey har skrivit på för Iserlohn Roosters medan Shinnimin ska spela för Adler Mannheim.

Även Thomas Valkvae Olsen lämnar SHL. Norrmannen, som de senaste säsongerna har spelat i Leksand, har skrivit på för Frisk Asker.

Jesper Jensen lämnar även han SHL. Centern har representerat Rögle, Brynäs, Skellefteå och Malmö i högstaligan, men numera tillhör han danska Fredrikshavn White Hawks.

14 försäsongsmatcher

Knappt två veckor återstår till SHL-premiären och lagen förbereder sig för fullt inför det som komma skall. Under den gångna veckan spelades 14 försäsongsmatcher med minst ett SHL-lag på isen.

Här kan du hålla koll på alla försäsongsmatcher som SHL-lagen spelar.