Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

31 januari 2022 09:00
Veckans SHL

Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har Oskarshamn förlängt med John Dahlström och Djurgården har värvat Alexander Salak.


Salak till Djurgården

Alexander Salak har stärkt upp målvaktssidan i Djurgården. Klubben har Niklas Svedberg på skadelistan och därför har de nu plockat in den meriterade tjecken.

– Vi är supernöjda med att ha fått till den här signaturen. Salak är en välmeriterad målvakt som hållit en hög klass i många år, och som har ett förflutet i både SHL och KHL. Med tanke på den osäkerhet som funnits sedan Niklas försvann i höstas känns det enormt tryggt med de tre målvakter som vi nu har, kommenterar Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel till klubbens hemsida.

35-årige Salak har gjort två säsonger i SHL tidigare, båda i Färjestad. Han var bland annat med när värmlänningarna vann guld 2011. Därefter gjorde han sju raka säsonger i KHL innan han flyttade till Sparta Prag inför säsongen 2020/21. Där har han spelat sedan dess. Den här säsongen har han varit 90-procentig under de 23 matcher han har stått. Salak har under karriären spelat tre VM med Tjeckien.

Kontraktet med Djurgården gäller resten av den här säsongen, med option på ytterligare ett år.

Dahlström förlänger med Oskarshamn

John Dahlström kom till Oskarshamn på lån säsongen 2017/18, och sedan dess har han blivit kvar. Han var med och spelade upp klubben i SHL 2019. Forwarden gjorde elva poäng sin första SHL-säsong och i fjol blev det 21 pinnar, varav 16 mål. Den här säsongen står Dahlström noterad för 14 poäng.

Oskarshamn gillar vad de får i den 25-årige Dahlström och har nu förlängt kontraktet med honom. Avtalet gäller över säsongen 2023/24.

Rögle lånade in spelare

Den gångna veckan lånade Rögle in backen Oskar Asplund från Almtuna samt backen Viktor Grahn från Kristianstad. Lånen gällde dock bara torsdagens match mot Örebro. En match som närkingarna vann med 4-1.