• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

Publikfesten vänder upp till Hovet

1 november 2018 11:30
#DIFLHC

Inför 8300 åskådare i Saab Arena straffade Jakob Lilja sitt gamla lag under tisdagskvällen. Nu vänder toppmötet och publikfesten upp till Hovet i Stockholm, dit Linköping kommer med siktet inställt på att ta snabb revansch mot Djurgården.


Noterbart Djurgården

– I vårens SM-kvartsfinalrepris på tisdagskvällen var det gästande Djurgården som fick med sig bonuspoängen. Stockholmarna hämtade upp ett 3-1-underläge i den tredje akten innan mötet gick till förlängning och så småningom straffar - där Jakob Lilja blev stor hjälte mot sitt gamla lag.

– Lilja såg också till att kvittera mötet till 3-3 i Saab Arena. Forwarden har så här långt producerat 18 poäng på de inledande 13 matcherna och placerar sig på en andraplats i den totala poängligan. Före ligger kedjekamraten Jacob Josefson med 19 pinnar. Niclas Bergfors fick även han igång sitt målskytte under tisdagen, då han med sin reducering till 3-2 noterades för sin första fullträff för säsongen.

– Likt i Östergötland i tisdags väntas det komma storpublik även till Hovet på torsdagskvällen. Räkna med en stekhet drabbning när Djurgården dessutom går för att erövra förstaplatsen i SHL-tabellen.

Noterbart Linköping

– Linköpings förlust mot Djurgården var lagets första på hemmaplan den här säsongen. Östgötarnas bortafacit är desto tyngre, då laget ännu inte plockat full pott utanför sin hemmaborg. Nu siktar dock laget på att bryta den trenden och gå för en snabb revansch mot stockholmarna.

– Östgötarnas back Mattias Bäckman fick igång målskyttet under tisdagskvällen - och det två gånger om. Först tryckte han in 1-1 i krysset och sedan utökade han också hemmalagets ledning till 3-1.

– Tabelltvåans powerplay på bortaplan har varit starkt så här långt in på säsongen. Östgötarna är näst bäst i spelformen på bortais efter att ha gjort tre mål på nio försök - vilket ger en effektivitet på 33,33%.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFLHC och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.