• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

Tränarna samlade för konferens: "Viktigt att träffas så här"

6 juni 2018 12:30
Tränarkonferens

Ett 20-tal tränare, Kay Pollak och Hasse Backe på samma plats. De senaste dagarna har SHL hållit konferens med tränare från både klubb- och landslag. Tillsammans har man arbetat med fokus på ledarskap och utveckling.


– Det är en stark grupp och det finns mycket kompetens att ta vara på. När alla tränare träffas så här blir det en starkt lärande miljö, säger Johan Hemlin som ansvarat för konferensen.

Över tre dagar har det hållits en tränarkonferens där samtliga 14 klubbar i SHL funnits representerade, tillsammans med tränare ur både dam- och herrlandslag. De närvarande samlades på måndagen, innan det igår väntade en heldag med gruppdiskussioner och föreläsningar. Bland de som tog plats uppe på scen fanns den tidigare fotbollstränaren och TV-personligheten Hasse Backe, Dalkurd FF:s VD Mikael Ahlerup samt regissören Kay Pollak.

– Han talade om hur han jobbar med ledarskap i sitt jobb som regissör. Det var många handgripliga tips och verktyg hur vi kan arbeta med ledarskap i olika grupper. Väldigt intressant, berättar Frölundas tränare Roger Rönnberg som ser positivt på samlingen;

– Jag tror att allt det här är väldigt bra bara man har ett öppet sinne och verkligen vill lära sig.

"Det kommer svensk hockey att må bra av"

Rönnberg förklarar att han fanns med senast som SHL arrangerade en liknande tränarkonferens. Då var Pär Mårts förbundskapten - nu fanns Tre Kronor istället representerat av den nuvarande förbundskaptenen Rikard Grönborg. Den tre dagar långa konferensen syftade till att hjälpa tränarna i sina ledarroller. Gruppövningar har varvats med föreläsningar, allt för att skapa inspiration för deltagarna.

– Jag tycker att det är fantastiskt att kunna mötas och utbyta tankar. Vi behöver arbeta tillsammans så mycket som möjligt, det kommer svensk hockey att må bra av. Då kan landslaget fortsätta vinna mästerskap, vi kan ha ett starkt SHL och vi kan få fram nya talanger, menar den SM-guldvinnande Växjötränaren Sam Hallam och Roger Rönnberg håller med;

– Det är viktigt att vi som annars är bittra konkurrenter genom vintrarna får träffas så här. Jag tror att det ger en annan respekt och en annan förståelse för varandra, det är bra för svensk hockey.

Den SM-guldmeriterade Frölundatränaren pekar på svårigheten att tänka på Sveriges bästa i den enskilda klubben. Istället är ett gemensamt arbete rätt väg att gå tror Rönnberg, som blickar fram mot kommande säsong. Premiären av SHL 2018/2019 är drygt tre månader bort i tiden och Roger Rönnberg ger sina tankar.

– Som vanligt tror jag att det blir en väldigt jämn säsong. Inför varje år har jag svårt att se vilka lag som man ska ha bakom sig. SHL är en oerhört jämn och välcoachad liga, det är många lag som är bra förberedda och det går inte att slarva med någonting.