Lista: 5 saker att hålla koll på inför lördagen

29 oktober 2021 15:00
I kikaren

Gårdagen bjöd på härlig hockeyunderhållning. Imorgon väntar återigen en full SHL-omgång och här följer fem saker att hålla ett extra öga på inför lördagen.


Pääjärvis återkomst i Malmö

I går blev det klart att Magnus Pääjärvi återvänder till Malmö. 30-åringen har Redhawks som moderklubb, men han lämnade föreningen som 16-åring. På de 14 år som har gått sedan han senast spelade i Malmö har han spelat tre säsonger i SHL med Timrå, gjort över 460 matcher i NHL, spelat två säsonger i KHL samt vunnit VM guld. Enligt Malmö är Pääjärvi spelklar till morgondagens match mot Linköping.

Fortsätter Rögle att vinna på hemmaplan?

Rögle har än så länge inte gått att besegra i Catena Arena. De har i tur och ordning vunnit mot Malmö, Färjestad, Luleå samt Skellefteå på hemmaplan. På dessa fyra matcher har Rögle alltså tagit tolv av tolv möjliga poäng, med målskillnaden 15-6. I morgon är det Djurgården som kommer på besök och frågan är om stockholmarna kan stoppa Rögles segerrad i Ängelholm?

...och kan Leksand ta poäng för tolfte matchen i följd?

En annan imponerande svit att hålla koll på är Leksands poängsvit. Dalalaget inledde säsongen med tre raka nollpoängare, men därefter har maskineriet kommit igång. För i de efterföljande elva matcherna har Leksand tagit poäng. Av dessa elva matcher har nio varit segrar och därför har Leksand klättrat till tredje plats i tabellen. Nu väntar hemmamatch mot Timrå, som i sin tur har nio förlulster i följd.

Hett rivalmöte i Karlstad

Räkna med heta känslor när rivalerna Färjestad och Frölunda drabbar samman i Löfbergs Arena. Hemmalaget lär dessutom var rejält revanschsuget. Dels för uddamålsförlusten mot Luleå i går och dels för att det har gått över ett år sedan Färjestad senast besegrade Frölunda. Den 17 oktober vann Johan Pennerborns manskap med 3-0 mot göteborgarna, men därefter har Frölunda tagit fyra raka vinster.

Skellefteåduon jagar nya poäng

Joakim Lindström och Jayce Hawryluk har utvecklats till en farlig duo för Skellefteå. Faktum är att det är dessa två spelare som har den just nu längsta pågående poängsviten i ligan. Båda har gjort poäng i sex raka matcher. På dessa sex matcher har Lindström och Hawryluk tillsammans svarat för 16 poäng. Där har Brynäs två spelare att hålla koll på under morgondagen.