Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

13 juli 2020 10:00
Veckans nyheter

Som vanligt inleder vi veckan med att blicka tillbaka och gå igenom vad som har hänt i SHL-klubbarnas trupper sedan förra måndagen. Den gångna veckan har det varit lugnt på värvningsfronten, men Brynäs har startat en insamling för en dubbelvärvning och den förre Örebrobacken har hittat en ny klubb.


Irving till Tjeckien

Strax efter midsommar meddelade Örebro att de hade gjort klart med Nick Ebert. Därefter dröjde det bara några dagar innan Närkeklubben och Aaron Irving gick skilda vägar, men nu har den 24-årige backen gjort klart med en ny klubb. Kanadensaren har skrivit på ett kontrakt med tjeckiska HC Litvinov.

Irving kom till Örebro inför den gångna säsongen från norska Storhamar. Den hårdskjutande backen svarade för 16 poäng (6+10) på 47 SHL-matcher.

Brynäs jagar Bertilsson och Berglund

Brynäs vill förstärka laget med den förre NHL-spelaren Patrik Berglund samt backen Simon Bertilsson, som har gjort nio SHL-säsonger med Brynäs. För att hitta en ekonomisk lösning till värvningarna startade klubben i början av förra veckan insamlingen "fansens värvning".

"Spelarna har i samtal bekräftat att de är intresserade av en framtid hos oss och vår ambition är att kunna bereda plats för båda.

Med en redan fylld trupp och Coronakrisen i samhället behöver vi vara ansvarsfulla genom att inte riskera för mycket av föreningens ekonomi, samtidigt som vi inom det också vill göra en maximal ansträngning för att ta den här möjligheten till att göra en extra satsning på SHL-truppen. Därför behöver vi gemensamt hjälpas åt att skapa en ekonomisk lösning!" skriver klubbdirektören Michael Campese på klubbens hemsida.

Simon Bertilsson kom till Brynäs 2007 från BIK Karlskoga och debuterade i SHL säsongen 2008/09. Han spelade i klubben fram till förra säsongen då han i stället represenestera HK Sotji. Totalt under karriären har Bertilsson gjort över 360 SHL-matcher och han var med och vann SM-guld med Brynäs 2012.

Patrik Berglund, 32, har över 700 NHL-matcher på meritlistan, men efter elva säsonger i världens bästa liga gick han till Djurgården inför den gångna säsongen. Där noterades han för 31 poäng på 49 matcher.

I lördags hade Brynäs insamling "fansens värvning" fått in drygt 1,8 miljoner kronor.