Tre finalister till Månadens Spelare SHL

1 december 2016 17:45

SHL, C More och Scandic presenterar tre finalister till priset Månadens Spelare i november, tre spelare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den aktuella månaden.


Oscar Alsenfelt startade sju och hoppade in i en av Malmös nio matcher under november. Under månaden höll burväktaren två nollor, hade bäst räddningsprocent (96.14) och minst insläppta mål per match i snitt (1.12). 29-åringen stod dessutom för flest räddningar med 199 stycken och hans fyra segrar slogs endast av Skellefteås Joni Ortio.

Linköpings Broc Little gjorde hela elva poäng under november månad och med det befäste han sin ledning i poängligan. Hans poängskörd var den starkaste under månaden, en poäng mer än Joakim Lindström i Skellefteå. Den snabbskrinnande amerikanen gjorde dessutom fem mål på åtta matcher, vilket bara Djurgårdens Matt Anderson slog med sina sex fullträffar.

Backgiganten i Frölunda, Henrik Tömmernes, har sprutat in poäng från Frölundas offensiva blålinje den här säsongen. I en intervju med SHL.se berättade 26-åringen att han "tagit ett steg till i år". Det är vi beredda att hålla med. Tömmernes är med sina 20 poäng, klart poängbäst bland backar och finns även med i toppen av den totala poängliga. I november stod Tömmernes för ett mål och sju assist på åtta matcher, flest passningspoäng av samtliga i ligan.

Så går det till

Varje jurymedlem fördelar poäng på fem spelare beroende på prestation. Det är inte tillåtet att sätta poäng på spelare i det egna laget. Den spelare som har fått högst poäng tilldelas priset ”Månadens Spelare”. Han får en prischeck på övernattningar hos Scandic till ett bruttovärde av 10 000 kr som han i samråd med sin klubb får ge till verksamheten i eller runt sin moderförening/nuvarande klubb.

Utnämningen av Månadens Spelare sker i ett samarbete mellan SHL, C More och Scandic.