• Huvudsponsorer

Carl Perssons hattrick - se alla målen

9 februari 2018 12:00
Hattrick

Med tre fullträffar tände han hoppet för Karlskrona. Carl Persson var den avgörande faktorn när Örebro besegrades under torsdagen, ett hattrick som du ser här.


Det var vinna eller försvinna som gällde för Karlskrona i bortamötet med Örebro. Avståndet upp till kvalstrecket kunde antingen växa till elva poäng, eller krympa till fem. Det började däremot tungt för KHK, som hamnade i ett tidigt underläge innan Carl Persson presenterade sig för publiken i Behrn Arena.

Med tolv minuter spelat tog forwarden plats framför mål och styrde Konstantin Komareks skott i nät till 1-1. I mittperioden avslutade sedan Persson en kvick omställning, genom att lyfta samme Komareks framspelning över en chanslös Eero Kilpeläinen. Och när matchen stod och vägde vid ställningen 3-3 i slutminuterna var det Carl Persson som sköt avgörandet från central position.

Spelarens hattrick gav Karlskrona segern med 5-3, tre poäng som tänder lagets hopp om att undvika kvalspel. Målen lyfte även Carl Persson upp till 18 poäng (9+9) i sin första säsong i SHL.

– De första 15 matcherna hade jag det ganska tufft. Jag fick inte spela där jag ville, förmodligen förtjänade jag inte det heller. Men jag tycker att jag har jobbat mig in i det mer och nu när jag fått lira med Komarek och Kellman har det lossnat. Tycker det funkar riktigt bra där, sade Persson i C More efter sin målshow.