• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Veckans lineup från SHL.se!

26 november 2018 13:00
SHL 2018/2019

Efter varje spelvecka presenterar SHL.se "Veckans lineup". Sex spelare är uttagna - spelare som gjort ett extra avtryck de senaste matcherna. Håller du med om spelarvalet - eller är det någon som du saknar?


Spelarna i "Veckans lineup" väljs ut efter sina sportsliga prestationer. Den här uppställningen har haft den senaste spelveckan på sig att visa sina färdigheter och här har ni laget!

Målvakt

Oscar Alsenfelt, Malmö (1)

Malmö Redhawks gick segrande ur två raka straffläggningar under den gångna veckan och en stor anledning till de båda tvåpoängarna var, som så månger gånger förr, giganten Oscar Alsenfelt i målet. 31-åringen räddade totalt 43 av 46 skott och släppte bara in ett mål i de båda straffläggningarna.

Backar

Daniel Sondell, Luleå (1)

Med sina tre assist i bortamatcherna mot Örebro och Brynäs var Daniel Sondell den poängbäste backen under förra veckan. Luleå är åter i toppen av SHL-tabellen och det mycket tack vare att laget fortsatt har en ligans bästa defensiv med 41 insläppta mål, där Sondell spelar en stor roll.

Jesper Pettersson, Djurgården (1)

En av de tongivande pjäserna till Djurgårdens fyra poäng förra veckan var Jesper Pettersson. Den defensivt starke backen, som inte allt för ofta återfinns i poängprotokollet, producerade ett mål och assist och noterades dessutom för +3 i plus-/minusstatistiken. Förra säsongen gjorde 24-åringen 13 poäng på 52 framträdanden och går nu mot en starkare sejour poängmässigt efter att ha gjort två mål och fem assist på de inledande 19 matcherna.

Forwards

Janne Pesonen, Växjö (1)

Att finländaren Janne Pesonen har tagit rejäla kliv i poängligan på senare tid har varit en bidragande orsak till Växjös klättring uppåt i tabellen. I smålänningarnas bägge segrar förra veckan stod forwarden för två mål, varav det avgörande mot Djurgården, och en assist - och placerar sig nu som åtta i SHL:s totala poängliga.

Jack Connolly, Luleå (1)

Amerikanen Jack Connolly var en avgörande faktor i norrbottningarnas två segrar under den gångna veckan. I den sena trepoängaren mot Örebro noterades centern för ett mål och en assist - och i Gävle, där Luleå i seriesammanhang vann för första gången sedan 2012, hängde han i den avgörande straffen mot Brynäs.

Joel Kellman, Brynäs (1)

I Brynäs nytändning efter tränaren Magnus Sundqvist tillträde har Joel Kellman varit den hetaste pjäsen. Sex poäng på de fem senaste matcherna och efter drabbningarna mot HV71 respektive Luleå förra veckan blev det tre poäng från forwarden, som var inne på totalt fem mål framåt.

Fotnot: Siffran inom parantes visar hur många gånger spelaren blivit uttagen i Veckans lineup.