• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Publiken skapar inramningen - tack för denna säsong!

17 mars 2020 11:37
JONAS LJUNGDAHL / Bildbyrån
JOHAN BERNSTRÖM / Bildbyrån
OLA WESTERBERG / Bildbyrån
MICHAEL ERICHSEN / Bildbyrån
NICLAS JÖNSSON / Bildbyrån
SUVAD MRKONJIC / Bildbyrån
AXEL BOBERG / Bildbyrån
DANIEL ERIKSSON / Bildbyrån
CHRISTIAN ÖRNBERG / Bildbyrån
DANIEL ERIKSSON / Bildbyrån
JOSEFINE LOFTENIUS / Bildbyrån
FREDRIK KARLSSON / Bildbyrån
Kenta Jönsson / Bildbyrån
Kenta Jönsson / Bildbyrån

Säsongen 2019/20 blev onekligen en speciell sådan – SHL:s SM-slutspel ställdes in på grund av coronavirusets utbredning och den sista grundserieomgången spelades dessutom inför tomma läktare. Det stoppade inte SHL-publiken från att ha skapat ännu en magisk säsong på läktarna dock. För tredje säsongen i rad ökar nämligen publiksnittet i SHL, trots en full omgång inför tomma läktare. Tillsammans med spelare, ledare, domare och olika funktionärer bygger publiken matchen till den sportupplevelse som SHL-hockeyn är.


På torsdagskvällen spelades den sista omgången i SHL 2019/2020. Folkhälsomyndighetens direktiv kring att begränsapublika evenemang med över 500 personer, som kom under onsdagen, medförde att matcherna spelades utan publik på läktarna.

Det var en ovanlig åtgärd under en speciell situation i samhället, och väldigt många besvikna hockeysupportrar gick miste om en sportupplevelse i arenan som de sett fram emot.

Men stödet och engagemanget hos lagens supportrar visade sig ändå på ett fantastiskt sätt inför torsdagens matcher. Flera av klubbarna som hade hemmamatch fick starkt stöd genom att publik som köpt biljett inte löste ut dem eller att de köpte ”tomma biljetter” till matcherna.

Detta engagemang är så otroligt viktigt för SHL och vi kan konstatera att inramningen, känslorna och ljudkulissen saknades något oerhört i sista omgången. Grundserieomgången inför tomma läktare blev ytterligare ett bevis på hur viktig publiken är för att göra SHL till den sportupplevelse det är.

Trots att den sista omgången spelades inför tomma läktare ökar antalet åskådare för tredje säsongen i följd. Totalt har matcherna i SHL 2019/2020 setts av 2159989 personer, att jämföra med säsongen innan som sågs av 2121197 personer. En ökning med 38792 personer.

Snittet ökar från 5827 till 5934 personer. Om vi istället tar snittet som var innan torsdagens matcher med tomma läktare hamnar vi på 6055 personer. En fantastisk siffra där nästintill alla klubbar har ökat sitt hemmasnitt.

Det är speciella tider vi upplever just nu. Just denna tiden på året brukar vara speciell i ett positivt perspektiv, men det uteblivna SM-slutspelet gör att mycket av den härliga känslan försvinner.

SHL vill - från djupet av hjärtat - tacka alla supportrar som stöttat klubbarna under säsongen. Det är ni som gör upplevelsen i arenorna komplett för såväl spelare, domare, funktionärer, publiken själva, TV-tittare med mera.

Vi hoppas att vi ses igen när nästa säsong drar igång. Till dess ska vi göra vårt bästa till att stilla hockeysuget där ute och se till att fylla SHL.se och våra sociala medier med spännande innehåll.