• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

SHL Awards - Lars Johansson vann målvaktsligan

8 mars 2016 22:17

Frölunda har som lag varit i toppen i den mesta av statistiken denna säsong. Individuellt har det också varit spelare från Frölunda som toppat många kolumner. När SHL-säsongen nu sammanställs kan vi också konstatera att Frölundas målvakt Lars Johansson tar hem titeln "Årets målvaktsligavinnare".


När SHL nu kan summeras kan vi se att den bästa målvakten finns i Frölunda. Med en räddningsprocent på 92,74% över 36 spelade matcher är Lars Johansson den målvakt som kammar hem titeln "Årets målvaktsligavinnare".

Johansson har stått flertalet matcher under säsongen för Frölunda och han har under hela säsongen varit en av favoriterna bland fansen i Scandinavium.

Mycket tack vare sin otroligt höga lägstanivå. Johansson gör sällan en dålig match och har under flertalet matcher den här säsongen varit tungan på vågen för Frölunda i täta matcher.

I toppen av hållna nollor

Att Lars Johansson är en toppmålvakt är något som räddningsprocenten på 92,74% vittnar om. Men det finns också mer siffror som skvallrar om Johanssons storhet som målvakt denna säsong. Under säsongen har målvakten hållit nollan hela sju gånger. Det är mest av alla målvakter i ligan tillsammans med Skellefteås Markus Svensson.

Dessutom har Lars Johansson lägst snitt av alla målvakter när det handlar om insläppta mål per match. Imponerande 1.74 insläppta mål per match.

Rutin från slutspel

Lars Johansson siktar nu på att bibehålla sin fina form och sin imponerande statistik när SHL går in i slutspelet. Johansson vet vad som väntar då han tillhörde Frölunda även ifjol då han stod alla 13 slutspelsmatcher för Frölunda. Den säsongen slutade det med uttåg i semifinal. Frågan är om Lars Johansson får revansch den här säsongen?