• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

Örebro värvar vidare - centern presenterad: "Fyller viktig roll"

8 april 2019 15:15
Nyförvärv

Örebro Hockey befinner sig på en riktig värvningsoffensiv. Måndagens andra nyförvärv har presenterats av Närkeklubben, som gjort klart med en av HockeyAllsvenskans allra mest eftertraktade centrar.


Daniel Muzito Bagenda har under en längre tid placerats i Örebro. Nu är även övergången helt i hamn. Under måndagen presenterades Muzito Bagenda av Örebro, som får in en av HockeyAllsvenskans främsta centrar den gångna säsongen.

– Det känns jättekul att Daniel väljer att komma till oss. En ung spelare som är lite osvensk i sin spelstil. Daniel är en kraftfull spelare som man vet vad man får av varje kväll, kommenterar Örebro Hockeys sportchef Niklas Johansson för klubbens hemsida.

Muzito Bagenda svarade under säsongen för 13 mål och 14 assist i AIK-tröjan. Den 22-åriga centern är uppvuxen i Umeå, har gjort fyra SHL-matcher för MODO och samlat på sig rutin från tre år i Kanada samt USA.

Avtalet med Örebro sträcker sig över två säsonger. Värvningen är Närkelagets andra i ordningen, då man tidigare under måndagen även säkrade upp Max Lindholm. Sportchef Johansson ser Daniel Muzito Bagenda som en nyckelpjäs i lagbygget.

– Trots sin unga ålder har Daniel samlat på sig erfarenhet med spel i Nordamerika och med sin oömma spelstil kommer han fylla en viktig roll i laget. Det ska bli spännande att följa Daniels fortsatta utveckling i Örebrotröjan.