• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Idag 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar

Örebro värvar vidare - centern presenterad: "Fyller viktig roll"

8 april 2019 15:15
Nyförvärv

Örebro Hockey befinner sig på en riktig värvningsoffensiv. Måndagens andra nyförvärv har presenterats av Närkeklubben, som gjort klart med en av HockeyAllsvenskans allra mest eftertraktade centrar.


Daniel Muzito Bagenda har under en längre tid placerats i Örebro. Nu är även övergången helt i hamn. Under måndagen presenterades Muzito Bagenda av Örebro, som får in en av HockeyAllsvenskans främsta centrar den gångna säsongen.

– Det känns jättekul att Daniel väljer att komma till oss. En ung spelare som är lite osvensk i sin spelstil. Daniel är en kraftfull spelare som man vet vad man får av varje kväll, kommenterar Örebro Hockeys sportchef Niklas Johansson för klubbens hemsida.

Muzito Bagenda svarade under säsongen för 13 mål och 14 assist i AIK-tröjan. Den 22-åriga centern är uppvuxen i Umeå, har gjort fyra SHL-matcher för MODO och samlat på sig rutin från tre år i Kanada samt USA.

Avtalet med Örebro sträcker sig över två säsonger. Värvningen är Närkelagets andra i ordningen, då man tidigare under måndagen även säkrade upp Max Lindholm. Sportchef Johansson ser Daniel Muzito Bagenda som en nyckelpjäs i lagbygget.

– Trots sin unga ålder har Daniel samlat på sig erfarenhet med spel i Nordamerika och med sin oömma spelstil kommer han fylla en viktig roll i laget. Det ska bli spännande att följa Daniels fortsatta utveckling i Örebrotröjan.