"Sådana matcher plockar fram det lilla extra"

13 juni 2013 19:10

Växjö Lakers tränare Sam Hallam är positiv till det nya upplägget för SM-slutspelet och får medhåll från många, där ibland Frölundas sportchef Christian Lechtaler. "Det blir fler spännande matcher lite längre på säsongen och det gillar alla i hockeyfamiljen".


Tidigare under torsdagen presenterade Svenska Hockeyligan ändringar i SM-slutspelet säsongen 2013/2014 där tabellen kommer att förändras genom att ett streck placeras efter position nummer sex för att indikera direktkvalificering till SM-slutspelet.

Det andra strecket placeras efter plats nummer tio då lagen mellan plats sju och tio spelar om att kvalificera sig till SM-slutspelet medan lagen på plats elva och tolv spelar Kvalserien.

Växjös tränare Sam Hallam är positiv till det nya formatet av serien och kvalificeringen till SM-slutspelet för lagen som placerar sig på positionerna sju till tio. Hallam säger följande till klubbens hemsida:

- Vi försöker behandla varje match som en vanlig match, det vill säga att det är den viktigaste matchen just då, men streck ger fler streckmatcher och kommer att öka fokus bland supportrar och media. Det gör att pulsen ökar.

Även Frölundas Christian Lechtaler är positiv till förändringarna som genomförs.

- Vi tycker det här är jättebra och väldigt positivt för hockeyn. Det blir fler spännande matcher lite längre på säsongen och det gillar alla i hockeyfamiljen, inte minst våra fans och partners, säger sportchefen till klubbens hemsida.

"Detta är ett bra beslut"

Nykomlingarna Örebro Hockey ser fram emot säsongen 2013/2014 och det nya upplägget av SM-slutspelet. Till klubbens hemsida säger General Manager Pontus Gustavsson följande:

- Allt som görs för att ha ett större spänningsmoment i samtliga matcher under säsongen är bra, detta är ett bra beslut. Rent ekonomiskt kan vi redan nu höja våran intäcktsbudget eftersom vi nu är garanterade ytterligare minst en hemmamatch, oavsett vart vi placerar oss i serien.

Valet av motståndare i SM-slutspelets kvartsfinal försvinner när det högst placerade laget kommer att möta det lägst placerade laget när kvartsfinallagen är klara.

- Valet av motståndare inför slutspelet har spelat ut sin roll. Det känns därför helt rätt att slopa valet av motståndare och istället gå på att det bästa laget möter det sämst placerade laget, säger Hans-Göran Karlsson, klubbdirektör i Brynäs, till klubbens hemsida.

"Dramatiken kommer att öka ytterligare"

AIK:s tränare Rikard Franzén är försiktigt positiv till förändringen och säger följande till klubbens hemsida:

- Intressant, alltid kul när det händer någonting nytt. Vi får göra en utvärdering av det när säsongen är slut. Men jag tror det kan bli bra.

MODO Hockeys tränare Anders Forsberg ser det nya upplägget som flera delar där det nu finns flera saker att sträva efter. Till klubbens hemsida utvecklar Forsberg sitt resonemang:

- Nu får fler lag chansen att vara med och fightas. Samtidigt innebär det här också att det är extra viktigt att vara bland de sex främsta, det blir som en extrabelöning. Tidigare har extrabelöningen varit att ta en plats bland de fyra främsta. Med den nya utformningen finns det ännu mer att sträva efter och jag tror att spänningen och dramatiken kommer att öka ytterligare.