• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Jan Hlavac och David Åslin till Växjö Lakers

24 januari 2013 12:05

Växjö presenterade under torsdagen en rutinerad duo som nyförvärv. Det rör sig om Jan Hlavac från Kladno och David Åslin från Troja-Ljungby.


Jan Hlavac kommer närmast från tjeckiska Kladno. Sedan tidigare har den tjeckiske forwarden bland annat spelat 436 NHL-matcher för sex olika NHL-lag. Det har också blivit sex VM-turneringar och dubbla VM-guld.

Mellan 2008 och 2012 spelade han elitserieishockey med Linköping och svarade då för 159 poäng på 172 matcher.

– Han är en klasspelare. Vi gör väldigt mycket bra på isen men vi behöver produktivitet och vi är i en utsatt situation. Då är det alltid bra att ha spelare som varit med förut. Jan har rutinen och produktiviteten, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers i ett pressmeddelande.

Växjö Lakers har också gjort klart med David Åslin. 23-åringen är fostrad i Leksand men har spelat i Troja-Ljungby de två senaste säsongerna. Den här säsongen har han svarat för 25 poäng på 33 matcher i HockeyAllsvenskan.

– Vi har kommit överens med Troja-Ljungby där vi tar över honom från och med imorgon fredag. Han kommer att spela med Troja-Ljungby mot Djurgården ikväll, sedan ansluter han till oss, säger Henrik Evertsson.

Kontraktet med Hlavac är skrivet resten av säsongen. Med Åslin är kontraktet skrivet resten av säsongen plus två år till.

Läs mer på Växjös hemsida.