• Huvudsponsorer

Så gick grupplottningen i CHL

17 maj 2017 17:15
#CHL

På onsdagen lottades grupperna till Champions Hockey League som startar den 24 augusti. 32 lag lottades in i åtta grupper om fyra. Frölunda är regerande mästare och har tagit hem CHL två år i rad.


Årets upplaga av CHL ser lite annorlunda ut mot förgående år. Förra året var det 48 lag som gjorde upp om titeln, men i år är det 32 lag. Istället för att delas in i grupper om tre, delas lagen nu in i åtta olika grupper med fyra lag i varje. I dessa grupper får inte två lag från samma land möta varandra.

Det är de två lagen som tagit mest poäng i varje grupp som sedan kommer att gå vidare till Playoff. Ni ser alla grupper i sin helhet i faktarutan till höger.

Kikar vi på regerande mästarna Frölunda så hamnade de i grupp H och kommer att möta KAC Klagenfurt som förlorade den österikiska finalen, franska GAP Rapaces som tog hem seriesegern i den franska ligan, och tabelltvåan ZSC Lions Zurich från Schweiz.

Växö Lakers kommer att spela i grupp E. Smålänningarnas motstånd är seriesegrande Cardiff Devils från England, tabellfemman HC Davos från Schweiz, och Bili Tygri Liberec från Tjeckien, som förlorade den tjeckiska finalen mot HC Kometa Brno som Malmö kommer att möta.

SM-gulvinnarna HV71 möter Esbjerg Energy som vann finalen i den danska ligan, den tjeckiska tabelltvåan Ocelari Trinec och även den tyska tabelltvåan Adler Mannheim i grupp D.

Nykomlingarna Malmö och Brynäs

Våra två svenska nykomlingar i CHL, Malmö och Brynäs, har även de en svår nöt att knäcka.

Malmö lottades in i grupp B, som på förhand ser tuff ut. Skåningarna kommer möta norska ligavinnarna Stavanger Oilers, finska KalPa Kuopio, som förlorade den finska finalen, och tjeckiska Kometa Brno, som vann den tjeckiska ligan.

Brynäs ställs mot polska Comarch Cracovia, som vann den polska finalen mot GKS Tychy, IFK Helsingfors som förlorade bronsmatchen i Finland, och till sist Red Bull Munich som tog hem det tyska guldet.

Gruppspelen drar som sagt igång den 24 augusti, och i februari 2018 vet vi vilka som får lyfta CHL-pokalen.

För mer information om speldagar, statistik och ranking hänvisar vi till klubbarnas officiella hemsidor och CHL:s hemsida