• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Idag 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt

Sex SHL-spelare i Norges OS-trupp

24 januari 2018 16:45
SHL i OS

Under onsdagen presenterades den norska OS-truppen till PyeongChang 2018, där presenterades sex stycken SHL-spelare från fyra olika klubbar.


Spelarna som kommer att representera Norge i OS är bland annat Linköpings norska bröder Mathis och Ken André Olimb. Bröderna har haft en bra höst i Östergötland och har tillsammans gjort 52 poäng, Mathis Olimb har varit poängmässigt bäst med nio mål och 20 assist. Det gör att han hamnar tvåa i Linköpings interna poängliga.

Även Frölunda har två spelare med i den norska OS-truppen. Det är Mats Rosseli Olsen och Mattias Nörstebö. Rosseli Olsen gör sin sjunde säsong i Frölundatröjan och representerade det norska landslaget även under OS i Sotji 2014. Nörstebö har missat de 22 senaste matcherna i SHL efter en knäoperation.

På målvaktssidan kommer Färjestads Lars Haugen få chansen att åka till PyeongChang. Haugen har vaktat kassen 22 matcher av 39 denna säsong och har en räddningsprocent på 91,42. Tolv av matcherna har slutat i vinst för norrmannen.

Även Mora kommer att ha en spelare i den norska OS-truppen. Backen Erlend Lesund var med förra säsongen och var med och tog upp Mora till SHL. Poängmässigt har dock 23-åringen inte riktigt kommmit upp i sin fulla kapacitet. På 32 matcher har det blivit ett mål och en assist. Första SHL-målet kom den 27 oktober när Mora vann med 3-2 över Örebro.