• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Arlbrandt och Bäckman stannar i Linköping

23 januari 2013 11:00

Under onsdagen presenterar Linköping två viktiga kontraktsförlängningar. Dels har backen Mattias Bäckman förlängt med ett år och dessutom har forwarden Pär Arlbrandt skrivit på för två år till i östgötaklubben "Mattias har haft en mycket bra utveckling de senaste två åren. Det är en spelskicklig back med bra framtidsutsikter. Pär har sedan han kom till LHC visat vilken skicklig hockeyspelare han är. Det känns jätteroligt att kunna förlänga hans avtal med ytterligare två år, säger Linköpings sportchef Johan Hemlin till klubbens hemsida.


20-årige Mattias Bäckman gör nu sin andra säsong i Elitserien och backen, som draftades av Detroit Red Wings i femte rundan 2011, har så här långt den här säsongen hunnit med 20 poäng på 40 matcher, ett facit som samtidigt är bäst bland Linköpings backar.

– Det var ett ömsesidigt beslut. Jag känner att jag behöver ett år till att utvecklas och jag trivs väldigt bra här, säger Linköpingssonen Bäckman till LHC:s hemsida.

Nytt personligt poängrekord i Elitserien

30-årige Pär Arlbrandt anslöt till Linköping från Luleå Hockey inför säsongen 2011/2012. Under sina två säsonger för LHC har forwarden hittills mäktat med 78 poäng på 95 matcher. 41 poäng har kommit den här säsongen och med den utdelningen ligger Arlbrandt nu tvåa i LHC:s poängliga, som leds av Arlbrandts radarpartner tillika Elitseriens skyttekung Carl Söderberg.

Jönköpingssonen Arlbrandt slog så sent som för en vecka sedan sitt personliga rekord i Elitserien som tidigare var 40 poäng på 55 matcher.

– Att stanna i Linköping var första valet hela tiden. Jag och familjen trivs jättebra och målet är att försöka vinna ett SM-guld under de två kommande åren, säger Arlbrandt.

Arkiv:

13-01-14 Arlbrandt: "Jag spelar i en fantastisk kedja"