• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 3 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Söndag Sön 7 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Idag 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 4 Maj Maj

Mästaren vänder hem till Frölunda

26 april 2018 11:00
Nyförvärv

Det är inte bara HV71 som lockar hem forna guldvinnare. Även Frölunda har gjort klart med ett poängstarkt namn över ett långt avtal.


Det är inte bara HV71 och Christoffer Törngren som återförenas i jakten på nya SM-guld. Frölunda har landat ett kontrakt med Patrik Carlsson, som alltså flyttar tillbaka till den klubb han representerat till och från sedan juniortiden. Senast Carlsson spelade för Frölunda var säsongen 2016/2017.

– Det känns förstås roligt och jättebra att få tillbaka "Purre". Han kommer hem efter en bra säsong i Finland, säger sportchefen Fredrik Sjöström.

"Jag älskar att spela för Frölunda"

– Det känns helt rätt. Jag älskar att spela för Frölunda och att åka in i Scandinavium är det bästa som finns, berättar Patrik Carlsson i en intervju för Frölundas hemsida.

Det senaste året har för forwardens del tillbringats i Finland. Carlsson har spelat för HIFK, där det blev 28 seriepoäng följt av tio nya pinnar i det finska slutspelet.

– Jag har spelat mitt spel och hoppas att jag har utvecklats av det här året. Jag strävar efter att bli bättre och bättre hela tiden, säger Carlsson.

Nu är 30-åringen alltså tillbaka i Frölundadressen, den tröja där Patrik Carlsson slussades fram genom junioråren. Karriären har därefter gått vidare via Växjö Lakers, Leksand, Södertälje, HV71, Frölunda igen, HIFK och nu åter Frölunda. Till denna tredje vända i Göteborgsklubben ansluter Carlsson på ett kontrakt fram till 2021. Forwarden har ett SM-guld med Frölunda, vunnet 2016.