Lista: 5 saker att hålla ögonen på inför lördag

19 november 2021 15:00
Lista

Lördagen bjuder på en sjurätters hockeymeny. Fyra matcher ska avhandlas med start 15:15 och därefter väntar ytterligare tre matcher med start 18:00. Här följer fem saker att ha i bakhuvudet inför helgen.


Stekhete Karlkvist

Oskarshamns Patrik Karlkvist stod för två mål och en assist i övertidssegern (3-2) mot Örebro under torsdagen. Karlkvist har nu gjort åtta poäng på de senaste fyra matcherna. Fyra av dessa poäng har varit mål. Med detta är han bäste poängplockare och bäste målskytt de senaste fem matcherna.

Het målvaktsduell i Närke?

Jhonas Enroth har hållit nollan tre gånger den här säsongen, vilket är flest i ligan så här långt. Med en GAA på 1,91 är han fyra bland målvakter som har spelat minst tio matcher och hans räddningsprocent (92,91) är på tredje plats. Nu finns chansen att han ställs mot Luleås Jesper Wallstedt när lagen möts under lördagen. Wallstedt har två nollor på CV't den här säsongen, en räddningsprocent på 91,93 (femte bäst bland målvakter med minst tio spelade matcher) och en GAA på 1,80 (trea).

Kan Växjö stoppa Frölundaduon?

Frölunda fick visserligen se sin 13 matcher långa poängsvit spricka när man föll mot Rögle under torsdagen. Men såväl Ryan Lasch (0+2) och Michael Spacek (0+1) återfanns i poängprotokollet på nytt. Lasch, som toppar poängligan med sina 28 poäng (6+22) gjorde minst två poäng i en och samma match för sjunde gången den här säsongen. Spacek förlängde sin poängsvit till elva raka matcher, på vilka han har gjort tre mål och nio assist. Frölunda och Växjö har mötts en gång tidigare i år. Frölunda vann med 3-2 efter förlängning. Då stod Lasch för ett mål och två assist. Spacek stod för tre assist. Får Växjö stopp på duon den här gången?

Kan Djurgården vända dyster hemmasvit?

Djurgården föll mot Timrå under torsdagen och har blott två segrar på nio försök på hemmaplan den här säsongen. På lördag gästar Linköping Hovet. Linköping vann senast man besökte Stockholm (den 25 mars), men dessförinnan hade Djurgården tio raka hemmasegrar mot östgötarna (i grundserie och slutspel).

Vikstens straffsvit

Daniel Viksten nätade på straff mot Malmö under torsdagen. Det var tredje matchen i följd som Viksten gör mål på straff. Han nätade mot såväl Linköping som Örebro också. Nu ställs han mot Rögle. Ett Rögle som ännu inte har haft ett straffslag under ordinarie speltid emot sig under säsongen.