• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Idag 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt

20 frågor med Emil Sylvegård

27 november 2019 14:00
20 frågor

I morgon är det dags för säsongens andra Skånederby. Vi laddar upp inför matchen med att låta Malmös forward Emil Sylvegård svara på 20 frågor, vissa hockeyrelaterade andra inte.


1. Om du är sportchef i ett SHL-lag, och får välja en målvakt, en back och en forward att bygga laget kring. Vilka väljer du? Max en spelare från ditt lag.

– Jag skulle ta Oscar Alsenfelt (Malmö) i målet. Erik Gustafsson från Luleå blir back och Linus Johansson (Färjestad). Han tävlar och ger aldrig upp. En bra spelare, som både kan göra poäng och tacklas och bara köra.

2. Om du får plocka en egenskap från en annan SHL-spelare, vad hade du valt?

– Den är svår, men hockey går ut på att göra mål. Därför hade jag nog tagit Michael Lindqvists (Färjestad) skott och sinne för att göra mål.

3. Vilken styrkeövning tycker du är roligast respektive tråkigast?

– Marklyft tycker jag är roligast och dips är tråkigast.

4. Vilken är den bäste spelare du mött?

– Nathan MacKinnon, när vi spelade i QMJHL. Han är den som har blivit bäst, men vem som har varit bäst när man mött spelaren är svårt att säga.

5. När har du varit som mest starstruck?

– Det måste varit när jag var liten och fick följa med pappa (Patrik Sylvegård) ner i gångarna och ta autograf av "Foppa" och de andra storspelarna.

6. Vilken arena i SHL är roligast att spela i? Du får inte välja Malmö Arena.

– Bortamatcherna mot Rögle är roliga, men det är mer själva matcherna i sig. Men är det en arena? Det är mer en ishall, haha. Men det är bra tryck där. Växjö och HV är också bra. Jag gillar arenorna som inte är för stora, men där det ändå blir bra tryck.

7. Vilken är den värsta utskällning du fått av en tränare?

– Det måste ha varit när jag var över i juniorligan av någon kanadensare. Jag kommer inte på någon speciell, men de är betydligt hårdare än här i Sverige. Tränarna där gillade att skälla och gorma. Man lärde sig extremt mycket.

8. Hur reagerade du på utskällningarna?

– Ganska bra. Jag är ganska van att ha krav på mig, både från mig själv och från min far. Man ska göra det som är rätt. Jag tog det bra skulle jag säga. Ibland är det bra att få en utskällning för att veta vad som är rätt och fel, och sedan kan man kan gå vidare.

9. Vilken säsong så här långt i karriären är du mest nöjd med?

– För mig personligen skulle jag säga förra året. Jag gjorde mer poäng än jag brukar, fick spela mer än jag brukar och kom med i landslaget.

10. Vad gjorde att det lyfte för dig förra säsongen?

– Jag har jobbat hårt många år, men det är många faktorer. Att jag fick stor roll, stort förtroende och spelade mer. Då växer självfötroendet. Jag hittade en bra kombination mellan att spela tufft och hårt och ändå spela hockey.

11. Tycker du att du har haft stunder tidigare där fallit över till att mer jaga tacklingar?

– Ja, det tycker jag. När jag var yngre kanske jag blev satt i ett fack och bara gjorde det. Ska jag vara ärlig tacklades jag kanske för lite stundtals i början på det här året. Jag vet när jag spelar som bäst, och det är en kombination av att tacklas och köra, men att också vara lite mer lirare när läget finns att vara det. Det är saker jag försöker fila till hela tiden och hitta en bra jämnhet där. Sedan beror det på matchbilden också.

12. Tittar du på klipp på dig själv på YouTube?

– Nej, det gör jag inte. Men det händer ofta att när jag är bortbjuden att andra slänger upp det. Jag söker inte på mig själv.

13. Vilket är favoritklippet polarna drar fram?

– Det brukar vara några slagsmål, något jag hade i juniorligorna där borta. De brukar rulla igenom ganska många. Jag brukar gå därifrån till slut, haha.

14. Hur trivs du i rampluset?

– På något sätt trivs jag bra där. Syns man inte finns man inte, brukar jag säga. Jag ska inte sticka under stolen med att jag vill synas och höras och vara i centrum. Det är roligt och man får lite uppmärksamhet. Vissa gillar en och vissa ogillar en. Jag tycker det är kul att skapa lite känslor.

15. Vem var du i skolan?

– Jag är inte den smartaste. Jag var ganska blyg och lugn, som tog för mig när det blev idrott kan man säga.

16. Ditt bästa barndomsminne?

– Jag har haft många bra minnen med familjen. När jag spelade streeethockey med bröderna och kompisarna på gatan eller terrassen. Mellanbrorsan Hampus stod i mål och jag och Marcus stod och sköt på honom, det är sådana minnen som dyker upp.

17. En matchledig torsdagkväll och du sätter dig i tv-soffan. Ser du SHL eller något annat?

– Får jag bestämma blir det SHL, får tjejen bestämma blir det inget med hockey. Vi brukar pendla lite, lite beroende på vad det är för match och hur mycket hockey det har varit innan. Ibland är det skönt att koppla bort hockeyn.

18. Vilken är din största motgång?

– Motgång och motgång. Jag ser aldrig något som en motgång. Jag försöker se det som att man blir starkare av det. Men mina år i Kanada lyckades jag inte så bra med hockeyn, men jag lärde mig mycket av mig själv och vilken spelare jag skulle vara. När jag åkte över dit var jag mer av en finlirare. Jag lärde mig mycket av spelet och växte som människa, och därför är det inget jag ångrar.

19. Om du ska unna dig något, vad köper du då?

– Choklad.

20. Nämn tre artister du har på din spellista?

– Det är väldigt blandat. Men Avicii, Petter och Movits säger jag då.