• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

Patrik Hersley svarade för säsongens fjärde hattrick i SHL

18 november 2013 13:05

I lördagens 22 omgång av SHL svarade Leksands back Patrik Hersley för ett hattrick. Det var i segermatchen mot Örebro som hårdskjutande Hersley gjorde Leksands samtliga mål. Att säga att han var stor matchhjälte är ingen överdrift.


Leksandsbacken var fjärde spelaren ut att lyckas överlista motståndarmålvakten tre gånger i en och samma match. Det hör inte till vanligheterna att en back gör hattrick men Hersley har visat under hela säsongsinledningen att han är i en makalös målform. Hittills har han svarat för 13 fullträffar.

Han inledde målskyttet i första perioden med en riktig projektil, direktskott i powerplay. Leksand hamnade sedan i målmässigt underläge innan Hersley klev fram igen. Även nu kom målet i powerplay men nu var skottet av det något lösare och framförallt turliga slaget. Via målvakt och motståndarspelare letade sig pucken in och kvitteringen var ett faktum.

I tredje perioden fick Leksand återigen chansen i numerärt överläge och det var nog många örebrosupportrar som darrade på läktaren. Hersley fick till en ny kalasträff. Det var dessutom ytterst välplacerat och visade sig senare bli helt matchavgörande.