• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Idag 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb

NHL 18: Högst rankade utespelaren från SHL

19 september 2017 08:30
eshl

Frölundas supertalang Rasmus Dahlin rankas högst av alla utespelare från SHL i EA SPORTS NHL 18. ESHL tittar närmare på vad som gör att den unge tvåvägsbacken från Trollhättan placerar sig högst upp.


Konkurrensen var stenhård. Namnen han tampades med på pappret betydligt mer etablerade och erfarna. Detta var dock inget som hindrade backfenomenet Rasmus Dahlin från att klättra allra högst upp i rankingen i NHL 18.

Med ett totalattribut på 78 överlag så kniper Dahlin förstaplatsen strax före Linköpings prestigevärvning – tillika NHL-veteran – Derek Roy som landade på 77. Denna något oväntade utmärkelse får ses som ytterligare en fjäder i hatten för ett av de största framtidslöften svensk hockey upplevt sedan Erik Karlsson.

Dahlin var otvivelaktigt en av SHLs starkast lysande stjärnor under fjolårssäsongen och skapade åtskilliga rubriker när han som 16-åring klev direkt in i Frölundas A-lag tidigt på säsongen. När han månaden senare prickade in sitt första mål – en riktig delikatess – gjorde han det som den näst yngste målskytten i SHL genom tiderna.

Styrkor och svagheter

Föga förvånande är det de offensiva färdigheterna som står i centrum hos Dahlins spelaravatar i NHL 18. Puckskickligheten, skottet (såväl slag- som dragskott), spelsinnet och skridskoåkningen ligger betydligt högre än de siffror vi är vana att se när det gäller SHL-spelare i NHL 18. Kategorierna där Dahlins attribut når allra högst är skott där både dragskott och slagskott är uppe och nosar på nästan 90 totalt. Skridskoåkningen ligger på stabila 85 i snabbhet samt 84 i acceleration och rörlighet. Dessa hade nog i all ärlighet kunnat skruvas upp ytterligare ett snäpp om man ser till den kapacitet Dahlin har i sin skridskoåkning, men med det omstrukturerade attributsystemet i NHL 18 (vilket du kan se mer av här) får siffrorna anses rimliga.

Slutligen ser vi att kategorierna försvar och fysik inte hör till Dahlins starkaste sidor i dagsläget men blickar vi framåt till NHL 19 så har sannolikt även dessa attribut tagit ett par kliv framåt.

Lite som Rasmus Dahlin själv.

Högst rankad målvakt

Högst rankad av alla spelare var Växjö-målvakten Viktor Fasth som med sina 81 överlag slår ut närmaste konkurrenten Joni Ortio i Skellefteå som stannar på 78 överlag.

Har du frågor eller synpunkter på ESHL så når du mig – som vanligt – via mail [email protected] eller via Twitter TheAlphaFuryan

Vi ses gamers.