20 frågor med Marcus Sylvegård

26 april 2022 13:00
20 frågor

Malmöforwarden Marcus Sylvegård är näste spelare vi ska lära känna bättre genom 20 frågor. Här berättar han om kärleken till hunden Atlas, varför han och storebror Emil inte hänger jättemycket utanför hockeyn samt när han såg en björn under en skogspromenad.


1. Om du är sportchef i ett SHL-lag och får välja en målvakt, en back samt en forward att bygga laget kring, vilka skulle du välja?

– Som back tar jag Joel Persson (Växjö). En av SHL:s bästa backar. Jag har spelat med honom och vet hur bra han är. Som forward tar jag Max Veronneau (Leksand). Han är sjukt rolig att titta på och vilket målsinne han har. Jhonas Enroth (Örebro) får stå i mål. Han har varit riktigt bra i år. Han har stått på huvudet i många matcher för Örebro

2. Vem av alla tidigare lagkamrater du har haft genom åren hade du helst värvat till Malmö?

– Emil Pettersson, som jag spelade med i Växjö. Han är extremt bra i powerplay och det hade vi behövt den gångna säsongen.

3. Vem i laget åker du helst på semester med och varför?

– Adam Ollas Mattsson. Vi bor nästan grannar och spenderar mycket tid tillsammans. Vi gillar varandra och fungerar väldigt bra ihop. Vi brukar fika, käka middagar och bara ta det lugnt.

4. Hur ofta hänger du och Emil (storebror, som också spelar i Malmö) utanför hockeyn?

– Inte så mycket. Han bor utanför stan och han håller på mycket med sitt hus. Vi är i lite olika stadier i livet, men vi ses såklart på middagar och sådant.

5. När var du riktigt lycklig senast?

– Inom hockeyn var det när vi vann SM-guld med Växjö. Annars när jag köpte lägenhet med min sambo i Malmö. Det var ett steg i rätt riktning. Så jag säger det, att köpa vår första lägenhet.

6. Hur ser den perfekta semesterdagen ut för dig?

– Ut och spela golf klockan 9 på morgonen med bra kompisar. Efter det käkar vi lunch tillsammans. Sedan hem för att duscha och bada kanske. Ut och käka på kvällen. Det är en perfekt dag för mig.

7. Om du kunde återskapa en dag i ditt liv, vilken skulle det vara?

– Den tionde maj förra året, när vi vann SM-guld.

8. Finns det något ögonblick som sticker ut från den säsongen?

– Slutspelet i stort sticker ut mest. Vår kedja med Fredrik Karlström och Pontus Holmberg gjorde det bra. Allt festande efter var också roligt. Att bara släppa loss, dansa med Sam (Hallam, tränaren). Det är sådant man aldrig kommer att glömma.

9. Vad ger du Sam för dansbetyg?

– Har du inte sett det klippet? Det är tio av tio. Han bjuder på sig själv. Han är bra på att dansa, det måste jag ge honom.

10. Vem i ert lag från den gångna säsongen hade klarat sig bäst i Let’s Dance?

– Oscar Alsenfelt. Han har bra höfter. Han är mjuk och fin.

11. Vem var du i skolan?

– Idrottskillen. Svårt att sitta stilla. Jag kanske inte var den bästa eleven. Jag har lite smått adhd, men fick ändå skolan gjord. Jag längtade alltid till rast och idrott. Matematik kanske inte var min starkaste grej.

12. Vilket är ditt bästa barndomsminne, om du inte får välja något hockeyrelaterat?

– Hela barndomen var ju hockey. Men en gång hyrde vi en stuga med familjen och fiskade och bara umgicks. Det var mysigt. Vi fick se en björn för första gången. Pappa tog med oss in i skogen. Vi var ute och gick med hunden och då såg vi en björn. Det var coolt. Det är en sådan där utflykt jag vill ta mina egna barn på i framtiden. Vara ute i skogen och bara koppla bort allting.

13. Jag har förstått att det är mycket tävling i er familj. Hur blir det under en sådan fiskekväll? Är det bara en mysig kväll tillsammans eller tävling?

– Tävling! Jag vann! Jag hade flest fiskar. Hampus, mellanbrorsan, fick ingen fisk och han började gråta minns jag. Jag fick ge honom en fisk för att göra honom lite gladare.

14. Det var ju fint av dig att ge brorsan en fisk i det läget.

– Jag ville inte göra det utan mamma eller pappa snodde den antagligen ifrån mig. Jag gjorde det inte frivilligt kan jag säga, haha.

15. Har du några laster/dåliga vanor?

– Jag är ganska glömsk av mig. Jag försöker att inte glömma, men det blir ofta så. Det är mycket i huvudet.

16. Vad har du i huvudet för tillfället?

– Just nu har jag rensat det mesta. Under säsong är det bara hockey. Om tjejen skickar ett sms om att jag kanske ska ta ur tvättmaskinen har jag förmodligen glömt det och då är jag inte på plus direkt när hon kommer hem.

17. Har det påverkat hockeyn någon gång? Att du glömt utrustningen eller liknande?

– När jag var yngre gjorde jag det. Jag minns att jag glömde hjälmen någon gång och fick åka runt med en röd hjälm. Jag är livrädd att glömma något varje gång jag ska packa väskan. Nu när jag är äldre dubbelkollar jag alltid att jag har allt.

18. Sist vi pratade hade ni precis köpt hund och du suckade lite över att han inte var särskilt rumsren. Hur har det gått med det?

– Jadå. Det har gått bra. Han sitter mellan mina ben nu och och han är så fin. Men i början, precis när vi hade köpt honom, ville jag ju nästan lämna tillbaka honom. Men nu har vi haft honom i tre år och det är det bästa köp jag har gjort.

19. Vad betyder hunden för dig?

– Jättemycket. Speciellt under en sådan här säsong, där det har gått lite tyngre. Svansen går i 200 även om jag har gjort en skitmatch. Han är bara glad över att se mig. Det är skönt att komma hem och få perspektiv på saker. Atlas är alltid glad.

20. Innan Atlas, påverkades ditt mående mycket av hur det gick i hockeyn?

– Ja, det gjorde det. Med tanke på att jag bodde hemma och pappa (Patrik, VD i Malmö Redhawks) bryr sig så mycket om mig, och hockeyn. Det var hockey, hockey hela tiden. Nu har jag egen lägenhet och hunden. Då ska man ut och gå med honom och lyssna på någon podd. Jag kan koppla bort hockeyn på ett annat sätt.

Här finns samtliga artiklar i intervjuserien 20 frågor.