Frölunda HC möter Skellefteå AIK utomhus på Gamla Ullevi

30 maj 2013 13:00

Nu är det klart att Frölunda HC och svenska mästarna Skellefteå AIK kommer att mötas i en utematch på Gamla Ullevi lördagen den 14 december kl 16:00. "Nu sluter vi cirkeln i och med att Göteborg och Frölunda för andra gången står som arrangör för en match utomhus. Konceptet kommer vi fortsätta att utveckla och jag ser i en framtid ett årligt återkommande event i stil med detta. Det är viktigt för att utveckla produkten ishockey" säger Svenska Hockeyligans VD Jörgen Lindgren.


Matchen, som kommer att marknadsföras som "Julmatchen", tillhör omgång 33 i Elitserien och spelas med befintliga läktare på Gamla Ullevi. Arenan tar cirka 20 000 åskådare i hockeyutförande och målet med matchen är publikrekordet på Gamla Ullevi.

- Svenska Hockeyligans utomhusmatch har nästan blivit en svensk klassiker, inte minst lokalt och regionalt och är en väldigt annorlunda och en fantastisk publikupplevelse för alla, säger Svenska Hockeyligans VD Jörgen Lindgren.

Den 28 december 2009 arrangerade Frölunda HC "Rekordmatchen" mot Färjestads BK på Nya Ullevi inför 31 144 åskådare, vilket då var nytt publikrekord i Europa för en match mellan två klubblag. Nu är man alltså ute efter publikrekordet på Gamla Ullevi.

Läs mer om "Julmatchen" på Frölunda HC:s hemsida
Skellefteå AIK:s hemsida