• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt

Återblick: Rögle BK

7 april 2020 15:00
Återblickar

Vi fortsätter att summera säsongen – klubb för klubb. Nu är vi framme vid tredjeplatsen där Rögle BK placerade sig. "Det här var ett jättestort steg för föreningen", säger Nils Höglander, 19.


Tabellplacering: Trea (92 poäng)

Nils Höglanders kommentar: ”Superbra skulle jag säga. Vi fick ihop laget bra under hela säsongen. Jättestarkt av alla, och även av tränarna att kunna bygga laget. Sedan var det tråkigt att vi inte fick chansen att gå hela vägen.”

Vad är du mest nöjd med över er säsong?

– Att Rögle aldrig har kommit så här högt tidigare någon gång. Det är jag stolt över, att vi gjorde något tillsammans. Det var ett jättestort steg för föreningen.

Ni hade ändå en del skador på nyckelspelare under säsongen. Vad gjorde att ni trots det lyckades ta en plats i tabelltoppen?

– Som du sa hade vi en hel del nyckelspelare skadade. När jag och Bokk var på JVM tog vi in några allsvenska spelare, men annars hade vi juniorer som klev upp och de visade att de kunde spela på en hög nivå. Det byggde laget, att alla presterade. Det var inte bara toppspelarna som klev fram utan även juniorer.

Kodie Curran fick Guldhjälmen och har fått mycket beröm. Hur viktig var han för er skulle du säga?

– Han var en otroligt viktig pjäs. Han var den bästa backen i SHL och kom högt upp i poängligan. Man behöver sådana spelare i ett lag för att gå långt. Han är jätteskicklig och har fått en otrolig utvecklingskurva i Rögle. Det är surt att vi inte kan behålla honom, men så funkar det i hockey.

Offensivt, antal gjorda mål: 149 (5)

Höglanders kommentar: ””Vi hade en bra offensiv. Ted Brithéns kedja skapade mycket framåt. Jag vet inte vad mer jag ska säga, men vi hade en bra offensiv och vi skapade mycket lägen. Det är det man behöver göra för att kunna vinna matcher.”

Defensivt, antal insläppta mål: 123 (3)

Höglanders kommentar: ”Vi pratade mycket om att ha struktur, att alla ska veta vad de ska göra och att kunna lita på varandra samt att ha ett ett spel som fungerade under hela säsongen. Det tror jag var en stor nyckel till att vi var så tajta bakåt.”

Powerplay: 25,14 procent (2)

Höglanders kommentar: ”Framförallt vår första enhet fick igång en sjukt flow. Det var många skickliga spelare där, med Kodie (Curran) i spetsen. De gjorde det bra och det var kul att de fick utdelning för det som de tränade på under träningarna.”

Boxplay: 82,55 procent (5)

Höglanders kommentar: ”Det klart att man fokuserar mycket på Special Teams. Man scoutar lagen och individuella spelare hos motståndarna. När man möter bra lag är det extra viktigt att vara skärpt i boxplay och inte ta så många utvisningar. Jag tycker att vi gjorde det bra där.”

Hemmaspelet: 50 poäng (6)

Höglanders kommentar: ”Vi har våra fans i ryggen och det är en otroligt bra känsla. Känslan är att vi har bland de bästa fansen i ligan. De pushade på oss och vi är trygga på hemmaplan."

Bortaspelet: 42 poäng (3)

Höglanders kommentar: ”På bortaplan måste man också vara fokusera och taggad. Det blir kanske en liten extra boost när man blir lite underdog och motståndarfansen står och skriker på en.”

Räddningsprocent: 91,41 procent (2)

Höglanders kommentar: ”Målvakterna stod på huvudet. Det är viktigt att ha två bra målvakter och det hade vi. (Roman) Will gjorde det riktigt bra, och även (Christoffer) Rifalk gjorde det. Det var två nya keeeprar i Rögle inför säsongen och båda två stod som sagt på huvudet.”

Rögles…

…poängkung: Kodie Curran 49 poäng (12+37)

…mest utvisade: Kodie Curran, 67 min

…spelare med flest matchavgörande mål: Leon Bristedt och Daniel Zaar, 4 GWG

…tacklingsflitigaste spelare: Erlend Lesund, 109

…spelare med mest istid i snitt per match: Kodie Curran, 23:37 min/match