Niklas Nordgren kan bli höstens elitseriejoker

27 maj 2013 14:00

Alla som följde Elitserien under den förra säsongen har koll på Niklas Nordgren. Just nu är 33-åringen dock klubblös, men Nordgrens prio ett ligger för tillfället inte på att hitta en ny arbetsgivare, utan hans huvudfokus handlar i stället om en lång rehabträning efter en höftoperation. "Jag siktar på att vara redo för spel en bit in på säsongen, eller senast i november i alla fall. Jag är öppen för allt och finns det elitserielag som är intresserade spelar jag gärna i ett lag som har en bra chans att gå till slutspel" säger Nordgren till Hockeyligan.se.


Den gångna säsongen var Niklas Nordgren Timrås poängkung i Elitserien, då han totalt hann med 28 poäng på 43 elitseriematcher. Det kommer dock alltså att dröja ett tag innan TIK:s sniper och PP-specialist kommer att kunna spela match igen.

– Jag har opererat mig för så sent som två veckor sedan. Först opererade jag min handled efter säsongen, eller för fem till sex veckor sedan och för två veckor sedan opererade jag min höft. Så det är mycket rehab nu, då jag har gjort en helrenovering, säger Nordgren och fortsätter:

– Jag hoppas kunna lira igen till hösten, exakt när till hösten det blir vet jag inte. Han som gjorde min höftoperation sa att det skulle ta fyra-sex månader, så jag siktar på att vara redo en bit in på säsongen, eller senast i november i alla fall.

Niklas Nordgren i timråtröjan. Foto: Henrik Johansson, Pic-Agency

Nordgrens elitseriefacit står hittills på 243 matcher för MODO och Timrå, där han totalt har noterats för 149 poäng. Hans ishockey-CV består också bland annat av 58 NHL-matcher för Carolina Hurricanes och Pittsburgh Penguins. Nu är alltså frågan om det blir en fortsättning i numera allsvenska Timrå eller om forwarden blir kvar i Elitserien alternativt flyttar utomlands.

– Jag har sagt att jag inte stänger några dörrar, men vi får se vad som finns tillgängligt när jag väl blir redo för spel igen. Men jag har absolut inte sagt nej till någon klubb ännu och jag kan även söka mig utomlands igen. För i den här sitsen får man vara öppen för allt, men det är klart att det ska vara intressant också.

Det känns som att du skulle kunna bli en joker att plocka in en bit in på Elitserien?
(skratt) - Det vet jag inte, men jag hoppas att något lag är intresserat när jag väl är redo för comeback.

Vass statistik i Schweiz

Örnsköldsvikssonen har även imponerande meriter från den schweiziska ligan, eller 238 matcher och 207 poäng, där Nordgren har spelat för Rapperswil och Kloten. Forwarden har dessutom ett slutspelsfacit i Schweiz på 29 poäng på 35 slutspelsmatcher.

– Jag tror inte att jag får något jobb i den högsta ligan i Schweiz efter mina två senaste säsonger som har varit såpass skadedrabbade. Det skulle absolut vara ett alternativ, men om man ska vara realistisk tror jag inte att det blir aktuellt. Men det är klart att även spel i andra länder också kan locka.

Niklas Nordgren i Tre Kronor-tröjan

Har du haft några diskussioner med något elitserielag?
- Jag har ännu inte pratat med något lag faktiskt. Jag har sagt till min agent att jag tänker vänta med det till hösten, men samtidigt vet jag inte om min agent har pratat med något elitserielag, säger Nordgren och fortsätter:

- Jag har sagt att jag vill bli frisk först och så får man se hur marknaden ser ut då. Jag har haft två tuffa säsonger med mycket skador, men nu satsar jag ändå på att fortsätta min karriär. Sedan om det skulle gå åt skogen med min rehab och det inte skulle kännas bra får jag väl ta ett nytt beslut då i så fall, men just nu siktar jag absolut på att spela vidare. Jag känner att jag är motiverad till att spela ett par år till.

- Man är inte 20 längre rehabmässigt så det dröjer lite längre att komma tillbaka, men jag ser ändå fram emot hösten med tillförsikt. Jag är öppen för allt och finns det elitserielag som är intresserade så spelar jag gärna i ett bra lag som har en bra chans att gå till slutspel. För det vore kul att få spela slutspel.

"Måste vara beredd att flytta"

Nordgren bor fortfarande i Sundsvall, men har samtidigt ett sommarställe i Örnsköldsvik. Det känns som att du kommer att placeras i din moderklubb MODO så fort du börjar närma dig en comeback?

(skratt) - Ja, kanske det. Man vet aldrig vad det blir till slut. Hur som helst måste jag ju vara beredd att kunna flytta för att kunna fortsätta min karriär.