Färjestad värvar center från Linköping

30 juni 2017 12:17

Färjestad berättade på sin hemsida under fredagsförmiddagen att de gjort klart med den 35-årige centern Niklas Fogström. Fogström kommer senast från spel i Linköping och har även spelat i Luleå.


Niklas Fogström gjorde entré i svensk hockey säsongen 2005/2006, då i Tingsryd och Division ett. Sedan dess har han även hunnit med fyra säsonger i Mora och HockeyAllsvenskan innan han 2012/2013 klev upp i SHL och spelade i Luleå under tre säsonger. 35-åringen kommer senast från spel i Linköping, där blev det 103 matcher och 30 poäng (10+20) under två säsonger. Men nu har alltså Niklas Fogström skrivit på ett 1+1 kontrakt för Färjestad.

– Känner mig stolt över att Färjestad hörde av sig. Vi tittade lite på Tyskland och Österrike, men när Peter Jakobsson hörde av sig så var det inget att fundera på, säger Fogström till Färjestads hemsida.

Han säger sig vara helt medveten om att vissa fans kanske funderar på varför man värvar en 35-åring, samt att Färjestad ville skriva kontraktet på 1+1. – Jag har full förståelse för klubben att de ville skriva så. Det är bara upp till mig att visa att det blir två år. Jag gillar sättet man spelar hockey och där har jag mycket att ge, och tror också att jag kan komma att göra stor nytta i Färjestad. Fansen behöver inte oroa sig för den biten, avslutar han.

Färjestads sportchef Peter Jakobsson är nöjd med sitt nyförvärv, som kommer att spela med nummer 36 på tröjan.

– En hårt arbetande center med rätt attityd. Det är en vältränad, skadefri, hårt arbetande kille som spelat över 50 matcher per säsong de senaste 7-8 säsongerna. Han kommer till oss för att göra ett gediget arbete lite längre bak i laget, spela boxplay och ta ett stort ansvar, säger Jakobsson.