Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

8 mars 2021 10:00
Veckans SHL

Som vanligt inleder vi måndagen med att blicka tillbaka på vad som har hänt den senaste veckan. Leksand har förlängt kontraktet med ytterligare en spelare, Zion Nybeck har varit utlånad till Almtuna och Robert Ohlsson och Djurgården går skilda vägar efter den här säsongen.


Berg stannar i Leksand

Fredrik Forsberg, Jonas Ahnelöv och Carter Camper har nyligen förlängt med Leksand – och i veckan blev det klart att ännu en spelare stannar i dalaklubben. Det handlar om August Berg, som har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt.

– August Berg är en spelare som har förmågan att vara lite av en nagel i ögat på sina motståndare, och har gjort det bra under säsongen både som back och som forward. Spelare med den förmågan att komma in under skinnet på sina motståndare växer inte på träd. Som back ser jag honom kunna växa in i spelet med puck ännu mer och kunna ta ett större ansvar där, säger Leksands GM Thomas Johansson till klubbens hemsida.

Berg kom från AIK:s juniorlag till Leksand 2018 – och första säsongen i Leksand blev minst sagt minnesvärd. August Berg sköt målet som säkrade SHL-kontraktet för Leksand. I fjol var han utlånad till allsvenska Södertälje i 25 matcher, men den här säsongen har han tagit en ordinarie tröja i Leksand. Han har gjort elva poäng på 41 SHL-matcher och alltså imponerat så mycket att Leksand velat skriva nytt kontrakt med honom.

Ohlsson lämnar Djurgården efter säsongen

Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson är inne på sin femte säsong i Djurgården. Hans kontrakt med klubben går ut efter den här säsongen och i veckan stod det klart att Djurgården och Ohlsson går skilda vägar efter den här säsongen.

– Vi har förhållit oss professionellt till varandra genom förhandlingarna och enats om att avsluta efter säsongen, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Djurgården skriver i pressmeddelandet att "klubben inlett slutförhandlingar med en huvudkandidat till uppdraget. Klubbens förhoppning är att nå en överenskommelse med denne i närtid, samt att därifrån sätta en struktur för det övriga tränarteamet."

Robert Ohlsson fortsätter leda Djurgården resten av säsongen.

– “Robban” är hundra procent motiverad att avsluta sitt arbete här i Djurgården på bästa möjliga vis. Vi är tillsammans, precis som tidigare, förenade i övertygelsen att åstadkomma starkast tänkbara resultat, avslutar Joakim Eriksson.

Nybeck utlånad till Almtuna

Zion Nybeck, 18, debuterade i SHL med HV71 förra sässongen och den här säsongen har det blivit fem poäng på 32 SHL-matcher. För att få speltid var han den gångna veckan, när HV71 inte spelade några matcher, utlånad till allsvenska Almtuna.