• Huvudsponsorer

Första returmötet i CHL för fyra SHL-lag

2 september 2017 10:00
CHL

Alla lag i respektive grupp har nu mött varandra en gång och det har blivit dags för de första returmötena för Malmö, Växjö, HV71 och Frölunda. Här kan ni läsa mer om förutsättningarna för respektive lag inför lördagens CHL-matcher.


Malmö - KalPa 15:00

Det har blivit dags för returmöte mellan Malmö och KalPa denna gång på Malmö Isstadion. Skåningarna mötte finländarna i det första CHL-mötet för säsongen som tyvärr slutade i förlust, dags för revansch idag med andra ord. Malmö ligger just nu tvåa i gruppen, två poäng före just KalPa. På förstaplats med två poäng mer än Malmö ligger Kometa Brno. Det är alltså tre otroligt viktiga poäng som står på spel för skåningarna idag.

Växjö - Bili Tygři Liberec 15:00

Växjö har två vinster och en vinst på övertid i årets upplaga av CHL, detta innebär att smålänningarna just nu ligger på en förstaplats i grupp E. Vinsten på övertid kom just mot dagens motstånd, Bili Tygři Liberec. Även tjeckerna har tagit två vinster men har som sagt en övertidsförlust mot Växjö. Detta betyder att de bara är en poäng efter Växjö i gruppen. Förvänta er en jämn drabbning mellan de två topplagen i grupp E under lördagseftermiddagen.

Adler Mannheim - HV71 17:30

Grupp D med bland annat HV71 och Adler Mannheim är otroligt jämn, båda lagen plus Oceláři Třinec ligger alla på samma poäng, sex poäng, alla med två vinster och en förlust. HV71 har inkasserat en andraplats just nu med bättre målskillnad än kvällens gäster. Men det är bara med ett måls marginal. Det spelas alltså om tre oerhört viktiga poäng idag för både HV71 och Adler Mannheim.

Zurich - Frölunda 19:45

Det väntas även toppmöte i grupp H mellan Frölunda och Zurich, göteborgarna ligger just nu etta en poäng före kvällens motstånd. De båda lagen drabbades samman i den första matchen för CHL denna säsong. Den slutade i en övertidsvinst för Frölunda, och eftersom de båda lagen vunnit sina två andra matcher inför detta returmöte innebär det att det bara skiljer en poäng mellan båda dessa lag. Ska Frölunda ta sin fjärde CHL-seger ikväll?