Hockey Ultimate Team – Team Of The Week

2 maj 2017 09:04
eshl

Den 27 april släpptes nya kort för Team Of The Week (TOTW) och där fanns två spelare från SHL med.


HV71 urstarke trotjänare Martin Thörnberg belönas med ett Team Of The Week-kort efter sina heroiska insatser i slutspelet. Efter att ha stänkt in 17 mål och 10 assist på 47 matcher i SHLs grundserie har HV71s rivige vänsterforward fortsatt producera med hög frekvens i slutspelet. Utöver ett poängsnitt i slutspelet som är uppe och sniffar på en poäng per match, har Thörnbergs ledarskap även varit en direkt avgörande faktor i att HV71 nått SM-final för första gången sedan 2010.

Thörnbergs TOTW-kort (av spelartypen Tvåvägsforward) landar på en slutsumma av 78 överlag där skridskoåkning (79) och händer (80) är hans största styrkor. Utöver sina naturligt förhöjda förmågor på isen så har även Thörnbergs nya HUT-kort två olika synergier istället för den sedvanliga enstaka.

I det här fallet ger kortet den individuella synergin 1-Timer x2 (förbättrat skott) och lagsynergin Level-Headed Leadership x2 (förbättrad disciplin, styrka, hållbarhet och balans för hela laget).

Ett välförtjänt TOTW-kort tycker vi här på ESHL som inte har sett en HV71-spelare förkroppsliga föreningen så starkt som Thörnberg, sedan assisterande sportchefen Johan Davidsson anförde sina mannar iförd HV-tröjan under tidigt 2000-tal.

Det andra TOTW-kortet från SHL i veckans upplaga delas ut till Brynäs IFs spelskicklige rivjärn Juuso Ikonen. Den högerfattade Ikonen härstammar från vårt karga grannland Finland och likt hans TOTW-kollega Thörnberg gör sig Ikonen som allra bäst med pucken på sin klubba. Här slutar dock likheterna, för där Thörnberg ger sig rakt in i hetluften med såväl klubba som kropp så föredrar Ikonen att – med hjälp av sin blixtrande skridskoåkning – styra spelet och leverera läckra framspelningar till framstörtande kedjekamrater.

De vassaste aspekterna av Ikonens förstärkta TOTW-kort på 77 överlag är således hans skridskoåkning (80) och händer (78). Just händer är en underskattad aspekt av ett HUT-kort då detta attribut innefattar såväl passningar som dribblingar, något som gör Ikonen oerhört giftig med puck. De tre synergier som detta specifika kort tillför är de individuella synergierna Dirty Dangler (förbättrade dragningar) och Shoot First (förbättrat skott) samt lagsynergin Powerhouses x2 (hela laget skjuter hårdare).

Håll utkik här på www.shl.se/eshl i samband med nästa släpp av SHL-relaterade TOTW-kort så kommer en genomgång inom kort. Till dess, håll till godo!

Tillbaka till ESHL.