• Huvudsponsorer

HV71 jagar slutspel i CHL

10 oktober 2017 11:00
CHL

Samtliga SHL-lag förutom HV71 är klara för slutspel i CHL. För att vi ska få alla fem svenska klubbar vidare krävs det att laget från Jönköping tar tre poäng borta mot Trinec.


Trinec-HV71, Tisdag 18:00

I och med 2-1-segern efter straffar för HV71 senast finns fortfarande chansen på slutspel för smålänningarna. Sedan tidigare har Adler Mannheim kvalificerat sig från gruppen och för att HV71 ska knipa andraplatsen krävs tre poäng på tisdagen, allt annat tar Trinec vidare. Får vi se en ny grym insats från David Ullström? Han stod nämligen för båda målen i 2-1-vinsten senast.

Brynäs - Red Bull Münich, Tisdag 18:30

Brynäs vann mötet på bortaplan mellan lagen förra veckan och det räcker med en poäng på tisdagen för Gävlelaget för att säkra förstaplatsen i gruppen. Kevin Clark har varit het hos Brynäs och gjort åtta poäng (4+4) på fem matcher.

Malmö - Kometa Brno, Tisdag 18:30

Malmö är redan vidare till slutspel och mötet på tisdagen handlar egentligen endast om vilket av lagen som vinner gruppen. För att det ska bli skåningarna är det endast tre poäng som räknas.

Gap Rapaces - Frölunda, Tisdag 20:30

Frölunda är sedan tidigare klara för avancemang till slutspel som gruppvinnare. Laget är obesegrat med 14 inspelade poäng och vill nog fortsätta att vara det inför slutspelet. I Frölunda finns CHL-gruppspelets poängkung, Ryan Lasch. 12 poäng (3+9) på fem matcher har amerikanen stänkt dit. Turneringens bästa back poängmässigt återfinns också i Frölunda. Adam Almqvist har hela åtta assist så här långt.

Växjö - Cardiff Devils, Onsdag 19:00

Växjö åkte på en riktig kyss i förra veckan när bortamötet med Cardiff slutade med en 5-1-förlust. Det innebär att smålänningarna fortfarande kan tappa gruppsegern. En trepoängare och revansch på onsdagen skulle dock se till att laget vinner gruppen. Vågar vi räkna in det?