• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Idag 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Söndag Sön 18 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov

Resultat: Svenssons storspel sänkte Djurgården

14 november 2011 21:25

Markus Svensson blev stor matchhjälte när AIK vann mot Djurgården med 5-0 och bärgade sin största derbyseger på elva år. Keepern räddade smått osannolika 48 skott, bland dessa en straff av Mika Zibanejad. "Skönt, men jag har stolparna på min sida i dag får man säga", konstaterar målvakten ödmjukt för CANAL+.


AIK började klart bäst och satte tempot i derbyt direkt. När Richard Gynge tog köksvägen runt kassen och sprätte upp 1-0 i nättaket var det fullt logiskt sett till matchutvecklingen. Likaså när Tobias Viklund skrinnade igenom och pricksköt 2-0 efter 6:03.

Djurgården tog över eftervart

Då tog Djurgården time-out, och kom ut som ett nytt lag. Men det kraftiga spelövertaget till trots lyckades inte laget få in pucken. Bland de missade målchanserna noterade vi ett straffslag, ett flertal ramträffar och två i stort sett öppna mål.

Och fullständigt briljanta räddningar. För Markus Svensson spikade igen fullständigt och mottade 48 skott.

– Skönt, men jag har stolparna på min sida i dag får man säga, det är några lägen då jag inte har full kontroll. Men det gick vägen. Vi gör en jättebra match och spelar bra framför målet, säger AIK-målvakten ödmjukt till CANAL+.

– Nästan som en saga. Men han har tränat väldigt bra och det visar han i dag, säger assisterande tränaren Gunnar Persson mer exalterat.

Ketchupeffekt i tredje perioden

AIK försvarade sig effektivt och högg när tillfälle gavs. Det gav också utdelning när Johannes Salmonsson fintade bort Kyle Klubertanz och satte 3-0 via stolpen i andra perioden.

Richard Gynge och Daniel Bång satte två snabba i slutet av tredje perioden och lagets största derbyseger sedan december 2000 var ett faktum, liksom den första derbynollan bakåt på tio år. Snacka om ketchupeffekt, med tanke på att Djurgården vann skotten med 48-32.

– Det mesta gick fel i kväll. Vi startade segt men kom in lite bättre. Andra perioden tycker jag vi har, men då ligger vi under med några mål redan, säger Djurgårdens Daniel Tjärnqvist till CANAL+.