• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

ESHL simulerar SHL-säsongen 17/18

20 oktober 2017 09:50
eshl

Säsongen är knappt en månad gammal men vi på ESHL vet redan hur SHL 2017-2018 slutar. Är du nyfiken på vilket lag som får lyfta Le Mat-pokalen? Eller kanske vem som producerade mest poäng under året? Med hjälp av EA SPORTS NHL 18 har ESHL tagit fram svaren – välkommen in!


SHL säsongen 17/18 har fått en riktig rivstart och i förarsätet finner vi Färjestad, Växjö och Djurgården som alla stått för imponerande poängskördar än så länge.

Tyngre har det gått för Rögle och fjolårsfinalisten Brynäs som såhär långt in på säsongen båda parkerar på nedflyttningsplats i botten av tabellen.

Bland de spelare som utmärkt sig positivt hittar vi återvändaren Joakim Lindström i Skellefteå (som tidigare under säsongen belönades med ett TOTW-kort i HUT samt Frölundas superstjärna Ryan Lasch som båda producerat poäng i drivor.

Vänder vi istället blicken till SHL-lagens burväktare är det svårt att undgå Adam Reiderborns fina prestationer under säsongsupptakten. Den 25-årige butterflymålvakten tycks ha kopplat ett fast grepp om förstaspaden i Djurgården och kan, förutsatt att formen håller i sig, stå för sin bästa säsong i karriären.

Simulering – NHL 18

Om vi då vänder oss till vår trogne vän och bundsförvant EA SPORTS NHL 18 för att simulera hur resten av säsongen faller ut, inträffar följande i tabellen:

Noterbart i den simulerade tabellen är att Frölunda kommer starkt under säsongens andra hälft och når förstaplatsen medans Djurgården fortsätter bygga på sin starka inledning och landar på plats två i tabellen. Kikar vi nedåt upptäcker vi att Färjestads fina start inte räcker hela vägen samt att Karlskrona och Örebros säsonger inte går helt enligt förhoppningarna.

Slutspel

I play-in formatet om de sista två slutspelsplatserna hittar vi bataljer mellan Malmö – Skellefteå samt Linköping – Mora. Enligt simuleringen avgörs dessa matchserier (bäst av-3) till de högre rankade lagens fördel vilket ger oss följande slutspelspar i den första rundan:

Frölunda – Linköping
Djurgården – Malmö
Luleå – Växjö
HV71 – Brynäs

Mycket intressanta slutspelspar där returmötet från förra säsongens final, HV71 mot Brynäs, sticker ut som extra spännande. Låt oss ta reda på hur det gick.

Brynäs visar att den revanschlusta som föddes efter förra årets final brunnit stark året igenom och tar en mycket övertygande seger med 4-1 i matcher mot HV71. Luleå indikerar att detta kan bli deras säsong efter trygga 4-2 i matcher mot Växjö. Malmö fortsätter sina patenterade framgångar i slutspelet genom att chocka en av grundseriens suveräner, Djurgården, med 4-1 i matcher. Slutligen bjuds Frölunda på intensivt motstånd från Linköping men lyckas ta sig förbi första rundan efter 4-3 i matcher.

Semifinalerna i slutspelet spelas alltså enligt följande:

Frölunda – Malmö
Luleå – Brynäs

Vi går till nästa steg i simuleringen:

Luleå tar ytterligare kliv framåt i jakt på SM-guldet genom att distinkt sparka igång Brynässpelarnas golfsäsong via 4-2 i matcher. På andra sidan slutspelsträdet visar Frölunda varför man slutade som högst rankade lag i grundserien genom med plocka fram städkvastarna och svepa undan Malmö i fyra raka matcher.

Finalen om Le Mat-pokalen står alltså mellan Frölunda Indians och Luleå Hockey!

Final

Säsongssimuleringen av SHL 2017-2018 bjuder på ett mästerskapshungrigt Luleå som utmanar ett individuellt skickligt Frölunda om titeln. Tyvärr räcker inte hungern hela vägen utan segraren i ESHLs säsongssimulering blir Frölunda som tar hem finalen efter 4-2 i matcher.

Noterbara prestationer

  • Joel Lassinnanti blir grundseriens bäste målvakt med totalt 25 vinster och 93.5 % i räddningsprocent.
  • Mest poäng i grundserien gör Rene Bourque med 16 mål och 36 assist för 52 poäng.
  • Rookiebacken Rasmus Dahlin landar på anmärkningsvärda 10 mål och 17 assists för 27 poäng.
  • Mest mål i grundserien gör Djurgården med 148.
  • Minst mål släpps in av HV71 med 105.
  • Ryan Lasch blir bäste poängplockare i slutspelet via 6 mål och 8 assist för 14 poäng på 17 matcher.

Det var ESHLs simulering av säsongen 2017-2018 i SHL. Nu återstår att se hur väl SHL-lagen följer detta utstakade manus.

Tack för denna gång – hoppas ni gillade att hänga med på resan!

Har du tankar, åsikter eller funderingar kring antingen simuleringen eller ESHL generellt kan du nå mig via mail [email protected] eller på Twitter TheAlphaFuryan.

Vi ses gamers!