• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

Tre finalister till Månadens Spelare i SHL

7 mars 2019 11:30
SHL 2018/2019

SHL, C More och Scandic presenterar tre finalister till priset Månadens Spelare i februari. Det handlar om de tre spelare som stått för de främsta bestående sportsliga avtrycken under den aktuella månaden.


Joel Lassinantti, Luleå

Den fenomenale målvaktens storspel togs till nya nivåer under februari månad. Lassinantti vaktade målburen när Luleå stormade genom månaden med åtta vinster på lika många matcher - och endast sju insläppta mål. Med en hållen nolla, 161 räddade skott och en fantastisk räddningsprocent var Joel Lassinantti en av månadens giganter.

Jurymedlemmen Sanny Lindström om Joel Lassinantti:

– Joel Lassinantti gör sin bästa säsong i karriärer och då i synnerhet under den gångna månaden. På de åtta matcher som Lassinantti spelade under februari släppte han in sju mål på åtta matcher med en räddningsprocent på 96,35. Det är sanslösa siffror och klass rakt igenom. Jag kan inte minnas senast jag såg en sådan dominant målvaktsinsats i grundserien av SHL.

Brendan Shinnimin, Växjö

Den ständigt omtalade kanadensaren rivstartade februari med ett mål och tre assist i Växjös seger över Rögle. Därifrån höll sedan Shinnimin produktionen levande och han lämnade endast isen poänglös en gång. Stannade till sist på sju mål och fem assist på åtta matcher. Sex av de matcherna vanns av Växjö, som tack vare Shinnimin lyfte i tabellen.

Jurymedlemmen Sanny Lindström om Brendan Shinnimin:

– Brendan Shinnimin är en spelare som engagerar. Antingen som en galning där vad som helst kan hända eller som en skicklig offensiv spelare. En stor anledning till att Växjö fått ett lyft i tabellen är Shinnimins stundtals briljanta spel. Svarade för fina tolv poäng varav sju mål på åtta matcher under februari. Geni eller galning? Välj själv.

Ryan Lasch, Frölunda

Amerikanen toppar hela SHL:s poängliga och tog även hem förstaplatsen i samma kategori udner februari månad. Glödhete Lasch kom verkligen igång efter landslagsuppehållet, noterade direkt 2+1 i segern över Växjö och höll sedan show med fyra förstaassist mot Skellefteå. Med tre mål och tolv assist såg Ryan Lasch till att bli poängbäst under en månad där Frölunda vann sex av åtta matcher.

Jurymedlemmen Sanny Lindström om Ryan Lasch:

– När Frölunda vinner och har en god trend är det allt som oftast synonymt med att Ryan Lasch gör poäng. Svarade under februari för sanslösa 15 poäng på åtta matcher och med den noteringen lär han inte bara ha säkrat segern i poängligan utan också satt sitt Frölunda i en bra position i tabellen.

Så går det till

Varje jurymedlem fördelar poäng på fem spelare beroende på prestation. Det är inte tillåtet att sätta poäng på spelare i det egna laget. Den spelare som har fått högst antal poäng tilldelas priset ”Månadens Spelare”. Han får 10 000 kronor som går till spelarens moderklubb för att främja ungdomsverksamheten.

Utnämningen av Månadens Spelare sker i ett samarbete mellan SHL, C More och Scandic.