• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Söndag Sön 24 Januari Jan
Tisdag Tis 26 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan

Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

23 november 2020 10:00
Veckans SHL

Som vanligt inleder vi måndagen med att blicka tillbaka på vad har hänt den senaste veckan. Exempelvis har Jacob Olofsson lämnat Skellefteå och den förre Leksandsfowarden Matt Carey har hittat en ny klubb.


Olofsson lämnar Skellefteå

Jacob Olofsson fick pris som HockeyAllsvenskans bästa junior (Guldgallret) 2018. Han gjorde en SHL-säsong i Timrå, men därefter skrev han på för Skellefteå. Tiden i Västerbotten har inte blivit som Olofsson hade hoppats på och nu är han tillbaka i Timrå.

– Vi har i samförstånd valt att gå skilda vägar. Vi vill tacka Jacob för tiden hos oss och önskar honom all lycka i framtiden, säger Skellefteås GM Erik Forssell till klubbens hemsida.

På grund av skada blev det bara 24 matcher förra säsongen för Olofsson. Den här säsongen har det blivit två poäng (1+1) på 16 matcher.

Carey har hittat ny klubb

Matt Carey avslutade förra säsongen i Leksand. Han noterades för fyra poäng på sju matcher, men fick inget nytt kontrakt med dalalaget. Nu har den 28-årige kanadensaren hittat en ny klubb. Han har skrivit på för tyska Düsseldorfer EG.

Carey har tidigare i karriären även representerat Rögle i SHL samt Karlskrona och Leksand i HockeyAllsvenskan.

Tvåårskontrakt för Olsson

Anton Olsson har spelat 100 minuter i SHL och nu har 17-åringen skrivit på ett a-lagskontrakt med Redhawks. Kontraktet gäller över den här säsongen samt nästa.

– Det är jättekul och en milstolpe jag siktat på sedan jag kom till klubben för fyra år sedan, att få skriva mitt första a-lagskontrakt. Jag lär mig saker varje dag och tar stor lärdom av varje match jag är med och spelar, säger Olsson till klubbens hemsida.

Den talangfulle backen debuterade borta mot HV71 förra säsongen och totalt i karriären har det blivit 16 SHL-matcher för Olsson.

– Anton är en stor talang och ännu en som tar klivet upp via våra ungdoms- och juniorlag. Han spelar väldigt moget för sin ålder och är skicklig både offensivt som defensivt. Vi tror väldigt mycket på Anton, säger Redhawks sportchef Patrik Sylvegård.