• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

SHL:s Rookiedag genomförd: "Vi kommer ha nytta av det i framtiden"

22 juni 2019 16:00

Som en del i sitt viktiga förberedelsearbete har SHL samlat kommande säsongs förstaårsspelare för en utbildningsdag. Den så kallade Rookiedagen hölls under ledning av Johan Hemlin, som bjöd in till diskussion och informerade om kraven som ställs på en elitspelare.


Under onsdagen genomförde SHL sin årliga Rookiedag, med fokus på ligans nya spelare. Det innebar att förstaårsspelarna för SHL 2019/2020 samlades för en dag i utbildningens spår.

Teman som spelmissbruk, livet efter karriären, huvudtacklingar, samt SICO:s och SHL:s respektive roller var några av de ämnen som togs upp. Vid rodret för Rookiedagen stod Johan Hemlin, som i efterhand kan se tillbaka på många intressanta samtal och diskussioner.

– Vi tycker att det är viktigt att samla våra unga spelare och ha en dialog kring de krav och förväntningar som ställs på rollen som elitspelare i ishockey, förklarar Hemlin, sportchef samt vice VD för SHL.

Det huvudsakliga syftet med Rookiedagen är att skapa utrymme för de nya - och ofta unga - spelarna att förbereda sig för spel i SHL. I Brynäs IF återfinns två av kommande säsongs rookies, Samuel Ersson och Samuel Solem. Duon är båda väldigt nöjda med onsdagens utbildning och sätter ett högt värde i de redskap som SHL erbjuder spelarna.

– Absolut! Jag tyckte att det var väldigt lärorikt, och handlade mycket om att tänka efter i förväg, berömmer Samuel Ersson.

Målvakten är ny i Brynäs, efter att ha slagit igenom stort i HockeyAllsvenskan föregående säsong. 19-årige Ersson gör sig nu redo för sin första hela säsong i SHL och berättar vad Rookiedagen gav honom för erfarenheter.

– Det var ett bra snack som jag tror vi alla kommer att ha nytta av i framtiden, allt från ekonomi till situationer ute på isen. Men jag tar nog främst med mig Johans dragning om spelmissbruk. Jag har själv sett personer i min närhet som brottats med det och jag vet hur vanligt det är, fortsätter Ersson.