• Huvudsponsorer

Lördag Lör 9 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan

Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

10 augusti 2020 10:00
Veckans nyheter

Som vanligt inleder vi veckan med att gå igenom vad som har hänt i SHL-klubbarnas trupper sedan förra måndagen. Några av nyheterna från den gångna veckan är att Rodrigo Abols återvänder till Örebro, Leksand värvar en amerikan samt att HV71 lånar in Linus Sandin.


Örebro lånar in Abols

Det fortsätter att komma in lån från NHL till SHL. Örebro har gjort klart med den lettiske centern Rodrigo Abols. 24-åringen lånas in från Florida Panthers och lånet gäller till att börja med till mitten av november.

– Vi är väldigt glada över att kunna få hem Rodrigo. Vi känner varandra bra sedan tidigare och vi har haft en bra dialog sedan han lämnade. Med sitt centerspel kommer Rodrigo var en viktig pjäs för oss och vi ser framot att få jobba tillsammans med honom igen, säger Örebros sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida.

Rodrigo Abols gjorde stor succé i Örebro säsongen 2018/19 då han svarade för 18 mål och åtta assist. Det gjorde att han fick ett tvåårskontrakt med Panthers. Den gångna säsongen blev det dock inget spel i NHL, men i AHL gjorde han 23 poäng på 36 matcher.

Leksand värvar forward

Amerikanen Carter Camper är klar för Leksand. Den 32-årige forwarden har skrivit på för de två kommande säsongerna.

– Carter är en otroligt spelskicklig spelare som kan spela både som center och ytterforward. Han har kapaciteten att styra ett powerplay och har otroligt höga offensiva kvaliteter. Han påminner en hel del om Ryan Lasch, som vi känner till i SHL-sammanhang, i sin spelstil. Vi är väldigt glada att ha kunnat knyta till oss Carter på ett tvåårskontrakt, säger Leksands GM Thomas Johansson till klubbens hemsida.

Carter Camper spelade den gångna säsongen i AHL med Utica Comets. Där svarade han för 41 poäng på 48 matcher. Under karriären har han noterats för tre NHL-matcher med Boston Bruins och det var under säsongen 2011/12. Det har blivit desto fler matcher i AHL - 558 stycken för att vara exakt. Det här blir första säsongen i Europa för Camper.

Björnfot inleder säsongen i Djurgården

Djurgården kom med ett positivt besked till sina fans i veckan – att Tobias Björnfot inleder säsongen i klubben.

Den 19-årige backen kom till Djurgården 2016 och debuterade i SHL säsongen 2018/19. Den förra säsongen åkte han över till Nordamerika och där noterades han för tre NHL-matcher med Los Angeles Kings samt 44 matcher i klubbens farmarlag.

Nu är han dock tillbaka i Djurgården på lån fram till att kommande NHL-säsong startar.

– Det känns jättebra att få tillbaka Tobias till Djurgården. Vi har velat addera en rörlig spelskicklig tvåvägsback och Tobias har många av de egenskaperna vi letat efter i sitt spel. Det finns givetvis en osäkerhetsfaktor i hur länge Tobias kommer att vara kvar i tjänst hos oss. Han är först och främst LA Kings spelare och när deras training camp för NHL-säsong 2020-21 startar i början på november så kommer Tobias att åka till Nordamerika för att försöka ta en ordinarie plats i LA Kings, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Sandin återvänder till HV71

Precis som Tobias Björnfot och Rodrigo Abols kommer Linus Sandin att inleda säsongen i SHL. Den högerfattade forwarden startar säsongen i HV71.

– Otroligt kul att vi får ta del av Linus hockeykunskaper ett tag till. Detta kommer att spets vår forwardsuppställning ytterligare, säger HV:s sportchef Johan Hult till klubbens hemsida.

Den gångna säsongen gjorde Sandin 36 poäng (19+17) på 51 matcher med HV71 och han belönades med ett NHL-kontrakt med Philadelphia Flyers. Men under inledningen av den kommande säsong lånas han alltså ut till Jönköpingsklubben. Han kommer att spela i HV71 fram tills två veckor innan NHL-campen börjar senare i höst, skriver HV71 på sin hemsida.

Fyra spelare lämnar SHL

Nichlas Hardt lämnar SHL och Linköping. I stället har den danske forwarden gjort klart med Rungsted Seier Capital. Konstantin Komarek byter Luleå mot Dinamo Riga, Johan Johnsson går från HV71 till AIK och den fjärde spelaren att lämna SHL i veckan är Max Görtz som fortsätter sin karriär i Grizzlys Wolfsburg.