• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Veckans SHL – nyheter från den gångna veckan

15 juni 2020 10:00
Veckans nyheter

Som vanligt inleder vi veckan med att gå igenom vad som har hänt i SHL-klubbarna sedan förra måndagen. Några av nyheterna från den gångna veckan är att Joakim Eriksson har förlängt sitt kontrakt med Djurgården samt att både Rögle och Brynäs har värvat.


Eriksson blir tillförodnad vd

Djurgården meddelade i veckan att den strategiska sportchefen Joakim Eriksson blir tillförordnad vd från och med 1 september. Så här skriver klubben på sin hemsida:

"På grund av den rådande bekymmersamma och skakiga samhällssituation samt osäkerhet runt start och genomförande av säsongen 20/21 har styrelsen beslutat om att skjuta fram VD rekryteringen. Målsättningen är att återuppta rekryteringen senare under hösten när framtidsbilden klarnat samt verksamhets- och intäktssituationen blir mer tydlig när det gäller förutsättningar och genomförande av matcher för samtliga lag."

Samtidigt förlängs kontraktet med Joakim Eriksson som strategisk sportchef. Det nya avtalet sträcker sig till 2023.

Brynäs värvar back

John Nyberg återvänder till SHL efter två säsonger i Nordamerika. Den 23-årige backen har skrivit på för två år med Brynäs.

– Det ska bli grymt roligt. Det känns väldigt bra och jag har haft en bra dialog med både Sundlöv (Michael, herransvarig) och Peter (Andersson, huvudtränare). Jag är supertaggad på att komma upp och träffa alla och ser fram emot nästa säsong sjukt mycket, säger Nyberg till klubbens hemsida.

Nyberg har spelat 124 SHL-matcher med Frölunda tidigare i karriären. De två senaste säsongerna har han alltså spenderat i Nordamerika. Där har han noterats för 79 matcher i AHL, men det blev aldrig någon debut i NHL.

Salminen lämnar Örebro

Sakari Salminen, 32, och Örebro går skilda vägar. Den finske forwarden, som spelade OS 2014, gjorde 24 poäng den gångna säsongen.

– Vi känner att det här är bäst för båda parter och jag vill tacka Sakari för hans insatser i klubben och önska honom lycka till i framtiden, säger Örebro Hockeys sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida.

Någon ny klubbadress för Salminen är inte klar.

Rögle värvar amerikan

Brady Ferguson – där har ni Rögles senaste värvning. Det är en 25-årig forward, som under de två senaste säsongerna har gjort nio matcher i AHL med Toronto Marlies (Maple Leafs farmarlag) samt snittat över en poäng per match i ECHL (121 poäng på 106 matcher).

– Jag och Christoffer (Malm, assisterande sportchef) har följt Brady sen han gick ut college och blev proffs. Vi är mycket glada över att kunna få in Brady i vår trupp, han kommer att tillföra mycket. Brady är en mycket intelligent spelare, han har bra karaktär, producerar offensivt och är precis den typen av spelare vi vill knyta till vår organisation, säger Rögles sportchef Chris Abbott till klubbens hemsida.

Ferguson har skrivit på för två år med Rögle.

Hedlund förlänger med Skellefteå

Skellefteåtränare Stefan Hedlund har förlängt sitt kontrakt med ytterligare två år, vilket beytyder att han blir kvar i föreningen till 2023.

– Han gjorde ett bra första år här så det känns kul att förlänga. Det borgar för möjlighet till kontinuitet, vilket vi uppskattar och eftersträvar. Han är driven och vill utveckla både sig själv och andra, säger Skellefteås GM Erik Forssell till klubbens hemsida.

Stefan Hedlund kom till Skellefteå från schweiziska Zug inför den gångna säsongen. Kommande säsong har han huvudtränaransvaret med Stefan Klockare och Andreas Falk.