Mikael Nord tilldelas Guldpipan 2021

18 maj 2021 20:32

För sjätte gången har Mikael Nord röstats fram som Sveriges bästa domare och med det tilldelats Guldpipan. Det är spelarna i SHL som röstar genom SICO, Sveriges Ishockeyspelares Centralorganisation.


Inför den första SM-finalen mellan Växjö och Rögle meddelade SICO (Sveriges Ishockeyspelares Centralorganisation) att Mikael Nord röstats fram av spelarna i SHL som Sveriges bästa domare. Det är inte mindre än sjätte gången som Nord tilldelas Guldpipan för sina insatser på isen.

Ulf Rådbjer är domaren som tilldelats Guldpipan flest gånger med sju stycken. Mikael Nord närmar sig med stormsteg och är nu bara en Guldpipa bakom.

Nord blev tillsammans med Tobias Björk och linjedomarna Emil Yletyinen och Ludvig Lundgren nyligen uttagna till att döma i A-VM i Lettland senare i maj. Det blir Mikael Nords tredje A-VM. Hans meriter talar för sig själva och alla vinster av Guldpipan under en lång tidsperiod vittnar om att han håller hög klass och har ett stort förtroendekapital hos spelarna i SHL.

– Mikael Nord är en mycket värdig vinnare av Guldpipan. Micke har genomfört säsongen på mycket hög nivå och har en stor acceptans hos spelare och ledare. Att han dessutom är bra på att kommunicera gör honom till en ännu bättre domare. Stort grattis Micke, säger SHL:s domaransvarige Tomas Thorsbrink om vinnaren.

– Utan domare har vi ingen match så vi är mycket glada att genom Guldpipan kunna uppmärksamma säsongens bästa domare och det viktiga arbetet domargruppen står för. Även roligt att Mikael Nord nu kammade hem sin sjätte Guldpipa-vinst för hans insatser på isen, säger Klara Stenberg, SICO.

De tio senaste vinnarna:

2021 Mikael Nord
2020 Patrik Sjöberg
2019 Mikael Sjöqvist
2018 Mikael Nord
2017 Mikael Nord
2016 Mikael Nord
2015 Mikael Nord
2014 Mikael Nord
2013 Ulf Rönnmark
2012 Ulf Rönnmark

Se alla vinnare sedan 1982 här.