• Huvudsponsorer

Lördag Lör 6 April Apr
Söndag Sön 7 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Idag 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 4 Maj Maj

Palushaj: "Vi kommer att vara en rolig kedja"

28 september 2017 11:00
Stafettintervju

Under säsongen kommer vi att göra stafettintervjuer vilket innebär att spelaren vi intervjuar väljer nästa spelare vi ska ringa. Först ut pratar vi med han som har ligans kanske häftigaste namn - Brynäs Aaron Palushaj.


Aaron Palushaj fanns med på Stefan Bengtzéns lista över nyförvärv redan inför fjolårsäsongen. Det blev dock en säsong med både AHL och KHL-spel innan den vindsnabbe forwarden blev klar för Gävlelaget. Det har dock inte varit den säsongsinledning Brynäs hade hoppats på då fjolårsfinalisten endast tagit en poäng så här långt.

– Vi har inte riktigt fått den start vi ville, men det är tidigt på säsongen och vi har ett riktigt bra lag. Vi har mött bra lag och under delar av alla matcherna har vi spelat bra, men vi har inte lyckats hålla det under sextio minuter. Vi måste göra det lite enklare och vi är ett snabbt, hårt jobbande lag. Om vi håller oss till det som gör oss bra kan vi konkurrera med vilket lag som helst i SHL, vare sig det är hemma eller borta.

Spelet i numerärt under- och överläge har dock fungerat väldigt bra och tittar vi i statistiken ser vi att Brynäs är näst bäst i boxplay (91.67) och tredje bäst i powerplay (35.71). Precis som lagets tränare Roger Melin berättade i en intervju på Brynäs hemsida är det spelet i fem mot fem som spökat. Laget har dock varit spellediga sedan i lördags och haft gott om tid att slipa på detaljer.

– Det är skönt för oss att både boxplay och powerplay fungerar direkt även om det gått lite trögt i övrigt. Vi måste fortsätta hålla i det för vi vet vilken viktig detalj det är i spelet både i ligan och senare i slutspelet.

"Har en växel till"

Även om inte laget lyckats i inledningen på säsongen är det svårt att klaga på Palushajs start. Den 28-årige amerikanen har ett mål och tre assist på sina första tre SHL-matcher.

– Det hjälpte att komma in i spelet här med en lång försäsong och att jag sedan tidigare spelat på stor rink. Det är spel i hög fart, mycket skridskoåkning och jag gillar verkligen ligan och spelet. Det finns alltid saker att förbättra och jag har haft möjligheter att göra fler mål, men jag kan inte vara för besviken på min start, berättar han och utvecklar:

– Individuellt har jag en växel till för att hjälpa laget. Jag vill fortätta skapa chanser offensivt, bidra i powerplay och spela ett bra försvarsspel. Jag är glad men övertygad om att jag kan bli ännu bättre, jag ser fram emot de närmsta matcherna.

"Kommer att hjälpa mig"

Ytterligare en bidragande faktor till Palushajs starka säsongstart är enligt han själv hans snabbhet. Något han visat prov på vid flera tillfällen.

– När jag var yngre var jag inte speciellt snabb utan det är något jag jobbat väldigt mycket med. Det är viktigt att vara snabb på den här nivån. Det skapar chanser, puckvinster och man blir farlig varje gång man kliver på isen. Jag tror att det kommer att hjälpa mig under säsongen.

I kväll väntar Djurgården hemma i Gavleriken Arena, en tuff och välorganiserad motståndare berättar Palushaj som inför förra matchen bytte kedjekamrater från Jesper Jensen och Kevin Clark till Mikael Johansson och Linus Ölund. Vilka han spelar med ikväll är fortfarande oklart.

– Alla är taggade att spela hemma idag inför våra fans och ta första segern för säsongen. De är ett disciplinerat lag. Det blir viktiga att hålla oss ifrån utvisningsbåset, ta tillvara på chanserna och när vi väl får powerplay måste vi se till att utnyttja det.

– Jag vet faktiskt inte vilka jag spelar med än, det bestämmer tränaren närmare matchstart, men någon av kedjorna kommer jag att spela i. Jag tyckte att jag Clark och Jensen hade en fin kemi mellan varandra och kommer att bygga vidare på det under säsongen. Vi kommer att vara en rolig och väldigt produktiv kedja om vi spelar ihop.

Har du några mål med din produktion?

– Jag har inga siffror uppskrivna utan jag försöker bara producera och göra mitt bästa för laget. När vi kommer igång och börjar vinna kommer det kännas bättre individuellt också. Jag ser fram emot matchen ikväll, vinna den och starta en svit.

2018 spelas OS i Pyeongchang, Sydkorea och 28-åringen har tidigare representerat USA och var 2013 med och tog VM-brons i Stockholm/Helsingfors. Eftersom OS inte kommer att innehålla några spelare från NHL finns goda chanser för flera SHL-spelare att vara med och samtidigt uppfylla sin dröm - Palushaj är en av dem.

– Det är definitivt ett mål för mig och en stor ära om det händer, men jag fokuserar på Brynäs och säsongen. Jag har nog en hygglig chans att få frågan om jag fortsätter att spela bra i Brynäs och visa lagledningen att jag kan hjälpa laget. Kommer chansen skulle jag ta den.

Innan vi avslutar samtalet berättar Palushaj vem vi ska ringa härnäst och väljer även att skicka med en fråga. Vem det är? Det får ni reda på senare.