20 frågor med Anton Bengtsson

5 november 2021 11:00
20 frågor

I 20 frågor blandar vi högt och lågt, hockeyrelaterat och mer privat. Nästa person vi ska lära känna lite bättre är Rögles Anton Bengtsson. Här berättar 28-åringen varför han skulle vilja vara med i Robinson, om succématchen timmarna efter att han blivit pappa samt om tekningen mot NHL-stjärnan i sin SHL-debut.


1. Om du är sportchef i ett SHL-lag och får välja en målvakt, en back och en forward att bygga laget kring. Vilka väljer du? Max en spelare från ditt lag.

– Som back väljer jag Erik Gustafsson i Luleå. En jättestabil tvåvägsback som kan spela många minuter. Som målvakt tar jag Christoffer Rifalk, som har varit otroligt bra den här säsongen. Han har blivit ännu bättre i år. Han var bra i fjol, men har tagit ett steg till i år. Som forward tar jag Malmös Carl Söderberg. Han har sett bra ut sedan han kom hem. Han är tuff att spela mot.

2. Vem är svårast att möta i SHL?

– Nu är jag ytterforward, men när jag är center och tekar måste jag lyfta fram Joel Lundqvist i just den delen. Men annars skulle jag vilja säga Erik Gustafsson igen. Han är allround, bra på skridskorna och jäkligt stark.

3. Vilken är den bäste spelare du mött?

– När jag gjorde SHL-debut med HV hade jag mitt första byte i Scandinavium mot Matt Duchene som tekare. Det är nog en av de bättre jag har spelat mot. Att få honom i mitt första bytet var häftigt. Jag förlorade den tekningen klockrent. Känslan var lite: ”Oj, här gäller det att vara med”, haha. Det är något jag aldrig kommer att glömma.

4. Hur fördriver du tid på bussen till bortamatcher?

– Nu när jag är småbarnsförälder försöker jag sova så mycket som möjligt, framförallt på vägen hem. Annars blir det en del serier. Ibland spelar jag lite kort i mitten av bussen.

5. Har sömnen påverkats mycket sedan du blev förälder?

– Det har blivit ett helt nytt liv sedan vi fick barn. Jag undrar vad jag gjorde med all tid innan vi hade barn. Förut tyckte jag att det var jobbigt att åka och handla. Nu är det en grej bara att hinna med det. Det är mycket som har förändrats.

6. Vilken match i karriären är din bästa, personligen?

– Vi fick barn i februari 2021. Då var vi inne och födde mitt i natten. Jag sov inte en sekund den natten, men det var match dagen därefter. Jag sov kanske en timme på dagen efter. Sedan gjorde jag 2+1 och var otroligt pigg. Det var en av mina bättre matcher. Då flöt jag bara runt på moln. Det fanns hur mycket energi som helst.

7. Hur gick resonemanget när du spelade den matchen?

– Då var det covid och då fick inte jag hänga med bb. Jag körde sambon och vårt barn till bb på morgonen. Då ringde jag till coacherna för att höra vad de tyckte. Jag sa att jag skulle åka hem för att sova och käka. Jag kunde inte göra något. De skulle vara kvar på bb, så jag ville spela och då blev det att jag spelade till slut.

8. Golf eller padel?

– Oh, det är två favoritintressen på sommaren. Jag säger golf, men padel är strax bakom.

9. Hur står du dig i laget i golf och padel?

– Golf är jag ganska hygglig i (5 i hcp). Men vi har två i laget som är riktigt bra, Tambellini och Samuel Jonsson. Jag är nog topp-5 i båda sporterna säger jag.

10. Vad var det senaste du googlade?

– Något recept har jag för mig.

11. Hur mycket mat lagar du?

– En del, men jag är ingen mästerkock. Vi hjälps åt ganska mycket hemma. Jag tycker att jag är helt okej på att laga mat.

12. Vilket är ditt sämsta köp?

– I somras beställde jag hem en avloppsrensare. Det var som ett litet rör med en tång längst fram, som man kunde dra genom handfatshålen för att kunna greppa tag i skiten. Men den var så jäkla dålig. Den gick inte ens att få in i de där små hålen i handfatet. Det såg jäkligt bra ut på videon, men den fungerade inte alls.

13. Om du skulle vara med i ett tv-program. Vilket skulle du välja?

– Robinson hade varit kul. Jag tror att tävlingarna hade varit min grej. Jag är en otrolig tävlingsmänniska. Sedan hade jag försökt att skapa bra kontakt med någon som är bra på att laga käk.

14. Vem var du i skolan?

– Jag var blyg och tillbakadragen. Ganska tystlåten.

15. Har du samma roll i omklädningsrummet nuförtiden?

– Det hade jag med mig ganska långt in i karriären. Jag är väldigt tyst och lugn. Det är väl de tre, fyra senaste åren som jag vågar ta för mig mer. Nu är det inget problem. Det kommer naturligt nu.

16. Var det något du ville förändra eller är det något som har kommit naturligt?

– Både och. Jag ville ta större plats i omklädningsrummet samtidigt som det känns som att det blev mer naturligt ju äldre jag blev. Jag blev väl lite mer trygg i mig själv ju äldre jag blev.

17. Vilket är ditt bästa barndomsminne?

– Det finns jättemycket, men ett som dyker upp är när jag, min bror, kompisarna på gatan och kusinerna spelade streethockey. Det är ett jättebra minne.

18. Har du några laster/dåliga vanor?

– Nu när vi har fått barn har jag fått hintar från sambon att jag kan vara på dåligt humör på morgonen innan jag har vaknat till. Men det är när det är väldigt tidiga morgnar.

19. Nämn tre tv-serier du gillar?

– Just nu går Gåsmamman. Den är bra. Bron och Entourage säger jag också.

20. Vilken är din favoritplats?

– Där mina föräldrar bor just nu. Vi hade det som sommarstuga förr i tiden och nu har de flyttat ut permanent. Det är lite på landet vid en sjö, utanför Nässjö. Att komma ut dit och få lugnet och tystheten trivs jag med.

Här kan du läsa fler intervjuer i serien "20 frågor".