Sagt på SHL:s upptakt 2020

14 september 2020 19:00

På SHL:s upptakt som sändes på C More på måndagen fick vi en inblick hos lagen och en försmak av vad som väntar i SHL 2020/2021.


Med programledarna Björn Oldeen, Sanny Lindström och Staffan Kronwall vid rodret lotsades vi igenom klubb för klubb, med inslag och kommentarer från profiler.

"Vi ska vara i topp och spela slutspel", uppgav Oliver Lauridsen, ny back i Malmö Redhawks.

"Vi ska spela en puckinnehavsrik ishockey", sa Björn Hellkvist, tränare i Leksand, och experterna i studion tror att Leksand kan bli farliga:

"Det kommer att bli en tydligare röd tråd i hur Leksand vill spela hockey med Björn Hellkvist som tränare", sa Sanny Lindström.

Martin Filander, tränare i Oskarshamn: "Vi är ett bra team, och det är kul att leda det. Vi ska våga spela mer över hela banan jämfört med förra året, att diktera villkoren mer. Vi ska lyfta från bottenplatserna"

"Se till att han (Dick Axelsson) har lust och passion, då har man en fantastisk hockeyspelare. Farten och drivkraften - det kommer att vara Djurgårdens sätt att spela", menade Robert Ohlsson, tränare i Djurgården.

"Vi har nya spelare i år också, så det är så svårt att säga var vi står, men vi har inte möblerat om i ledarstaben och det är positivt", sa tränare Bert Robertsson i Linköping.

"Det här laget ska till slutspel, topp åtta, inget snack om saken", kontrade Sanny Lindström om Linköping.

"Fantastiskt kul att vara tillbaka. Vi har ett bra gäng på papperet för att kunna prestera bra hockey, sen får vi se vad det leder till. Jag känner mig i bra form och hoppas att jag snabbt ska vara inne i spelet i SHL igen", sa Robert Rosén, tillbaka i Växjö.

"Det går inte att komma tolva igen, det har jag hört i Gävle. Motståndarna måste komma till oss och känna att det här blir riktigt tufft. Vi måste bygga upp en identitet, ett grundspel som vi kan lita på", uppgav Peter Andersson, ny tränare i Brynäs.

"Det ska bli jättekul. Roligt att visa förra året att jag är redo att ta steget till SHL", sa Jonathan Johnson, nyförvärv i Skellefteå.

"Det är klart att det blir luckor när så bra spelare försvinner, men det är många andra som kan kliva in och fylla dem. Vi har ett lag som inte har blivit sämre än förra året - vi siktar högt", menade Leon Bristedt, Rögle.

Thorsbrink om domarnas fokusområden

Även SHL:s domarchef Tomas Thorsbrink medverkade i upptakten. Han redogjorde för domarnas utmaningar och vilka områden de ska fokusera på. Här kan du se hela det inslaget.

Upptakten fortsatte med Örebro.

"Örebro har tagit stora steg, men vi har mycket att bevisa. Tränarnas plan är bra och om alla växlar in på det har vi goda chanser", sa Jhonas Enroth, ny målvakt i klubben.

"Vi vet att vi har förväntningar på oss, vilket innebär att vi gjort något bra innan. Nu gäller det att vi lever upp till det. Klasen vet vad det handlar om att spela i Luleå, han är fast besluten om att vinna med Luleå", sa Thomas Berglund, tränare i Luleå.

"Vi har en nästan intakt backsida. Virtanens förstapass är fantastiskt. Vi har ett bra och namnkunnigt lag, men arbetet ska utföras och det är viktigt att få alla att förstå det", sa Johan Pennerborn, tränare i Färjestad.

"Jag vill ha en stor roll i laget och bära många minuter, och gärna krydda det med ett SM-guld", sa Anton Wedin, HV71.

"Vi har bra bredd och folk som kan stoppa in puckar i varje position. Det är klart att vi tappar Ryan Lasch, men jag hoppas och tror att vi kan sprida målgörandet mer nu", sa Joel Lundqvist i Frölunda.

Tränartipset om SM-guldvinnare och säsongens bästa nyförvärv ser ni i bilden ovan.

På lördag drar det igång med fyra matcher. Häng med i uppsnacket på SHL.se resterande del av veckan!