• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

"Är det en amerikan eller?"

18 oktober 2017 16:15
Stafettintervju

Linköpings Mark Zengerle var förra veckans intervjuobjekt i vår artikelserie, stafettintervjun. Hans val av person att ringa innebär att sviten med nordamerikanska spelare är bruten - men vem ringer vi?


Vi når vårt nästa intervjuobjekt i artikelserien, stafettintervjun, när spelaren sitter på bussen - från en bortamatch till nästa.

– Tja! Ja, vi sitter på bussen nu och är på väg till Karlskrona, säger han.

Spelaren, som vi väljer att kalla honom en stund till, valde redan som 20-åring att flytta från SHL och sin dåvarande klubb Linköping för spel i AHL. I år valde han att flytta hem till Sverige igen och kritade på för en annan SHL-klubb - en klubb nära hans rötter.

Innan vi berättar vem det är ställer vi frågan som Mark Zengerle skickade med.

Vilken konsert såg han på TPL Center förra året i Allentown?

– Haha, vad var det? califorina..californ.., jag minns inte vad den heter. Jo! Florida Georgia Line hette de.

Vet du vem som ställt frågan?

– Jag har ingen aning, haha. Spelar han i ligan eller? Är det en amerikan?

Ja, det är en amerikan.

– Är det Zengerle?

Ja, det stämmer.

– Haha, han har koll alltså! Det var förra året när jag var uppkallad i två veckor i AHL. Då var det en countrykonsert som jag var och tittade på i ishallen.

Man kan höra stimmet från röster i bakgrunden under vårt samtal och det verkar, trots förlusten igår mot Linköping, inte vara ett speciellt nedstämt Djurgården som reser längs E22:an. Klubben har på tio matcher spelat in 19 poäng och finns med i toppen av tabellen, vilket säkert förklarar stämningen. Vårt intervjuobjekt för veckan, eller snarare Mark Zengerles, Jesper Pettersson är nöjd med sin och Djurgårdens säsongsstart.

– Det känns bra, vi har gjort det riktigt bra och fortsätter vi så här kommer det att bli ruskigt roligt det här.

"Gillar honom som tränare"

När Jesper Pettersson lämnade Sverige och SHL hade han på 62 SHL-matcher för Linköping endast gjort fyra poäng och inte alls gjort sig känd för sitt offensiva spel - snarare tvärtom. Så här långt den här säsongen har Pettersson gjort sex pinnar.

– Poängen är inget jag tänkt på så mycket utan poängen har ramlat in lite, men det är kul att få med sig några.

Du flyttade tidigt till Nordamerika, har det bidragit till utvecklingen av ditt offensiva spel?

– När jag fick chansen att åka utomlands ville jag ta den, det är inte alltid man får en sådan chans. Det var dags att prova på något nytt och då gjorde jag det. Det var tre roliga år, man har lärt sig mycket. Jag har fått tid att utveckla min offensiva sida där. Det har varit nyttiga år, helt klart.

Att Djurgården blev ny klubbadress för stockholmssonen är kanske inte så konstigt med tanke på födelseorten, men egentligen berodde det på tränaren Robert Ohlsson som Pettersson haft i U20-landslaget.

– Innan förra säsongen var jag sugen på att åka hem när jag fick reda på att jag skulle skickas ner i ECHL, men jag och agenten kom överens om att jag skulle stanna ett år för att utvecklas, framförallt i offensiven. Sedan ringde Robban (Robert Ohlsson) efter säsongen och då var det inte mycket att snacka om, det skulle vara kul att få komma hem och få spela för Djurgården och så blev det, säger han i bruset från bussen och utvecklar:

– Jag hade sedan tidigare en bra relation med honom. Jag gillar honom som tränare och det var kul när han hörde av sig.

"Knackig på grillorna"

23-årigen delar just nu backpar med Marcus Högström, spelaren som är på isen klart mest av alla i SHL så här långt. Duon verkar minst sagt trivas tillsammans då de gjort 14 poäng och har +13 i plus/minus-statistiken, vilket gör backparet till ett av ligans hetaste.

– Det funkar bra. Han är en jätteduktig back, bra offensivt, men jag tycker han är lite knackig på grillorna, skrattar Pettersson till protester i andra änden av telefonluren innan hans röst blir allvarligare;

– Nej då, han är riktigt bra. Han är duktig.

Djurgården har nog nått sin destination, NKT Arena Karlskrona, vid det här laget, men vi hann med några frågor till. Imorgon väntar match mot just KHK, ett lag med svag form och med endast två poäng på de fem senaste matcherna.

– Vi måste tro på det vi gör och inte krångla till det. Jag har inte jättebra koll på Karlskrona men gör vi det vi ska så kommer vi att vinna imorgon.

Nu är det din tur att välja nästa spelare vi ska ringa Jesper?

– Vem ska jag välja..?

Du får be grabbarna i bussen om hjälp

– Jag ska skicka vidare intervjun till en annan spelare i SHL, vem ska jag välja?, hörs Pettersson skandera ut i bussen.

Flera spelare vill hjälpa till att välja, men efter lite betänketid är det Linus Hultströms röst som utbrister;

– Skicka den till E... L.. och fråga varför han...?