• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Söndag Sön 18 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov

Nicklas Danielsson avstängd

8 november 2011 15:35

Under tisdagen kom beslut från Svenska Ishockeyförbundets Diciplinnämd gällande bestraffning för MODO:s Nicklas Danielsson efter matchen mellan Frölunda och MODO i omgång 19. Avstängningen innebär att Danielsson inte spelar landskampen mellan Sverige och Tjeckien.


Följande text är ett direkt utdrag ur domen från Svenska Ishockey- förbundets Diciplinnämnd:

Beslut

Efter en match mellan Frölunda HC och MODO Hockey, Elitserien, den 3 november 2011, åläggs Nicklas Danielsson, MODO Hockey, följande straff för tackling mot huvudet:

1. Avstängning fr.o.m. den 4 november t.o.m. den 10 november 2011. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.

2. Böter om 11 000 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning. Bestraffningen motsvarar tre matchers avstängning, varav en match omvandlas till böter.

Skäl

Disciplinnämnden har tagit del av domarens anmälan, ett yttrande från Nicklas Danielsson samt har granskat filmsekvenser från händelsen. Av anmälan, som skett efter domarens granskning av en videoupptagning av händelsen, framgår att Joel Lundqvist åker ikapp Nicklas Danielsson för att utdela en tackling. Nicklas Danielsson sätter då upp en arm/armbåge som träffar Joel Lundkvist i ansiktet. Skada uppstår.

Nicklas Danielsson har bland annat anfört att han uppfattar att en frölundaspelare jagar honom bakifrån för att tackla honom och precis innan nerlägg så försöker Nicklas Danielsson skydda pucken och sig själv men råkar träffa motspelaren i ansiktet. Disciplinnämnden finner att det av anmälan och filmsekvenser framgår att Nicklas Danielsson utdelar en tackling i huvudet på en motspelare. Det kan inte ha undgått Nicklas Danielsson att motspelaren var placerad på ett sådant sätt att han skulle kunna träffas av den höga rörelsen.

Mot bakgrund av dessa omständigheter och den stora risk för skador som tacklingar av denna typ medför finner nämnden att Nicklas Danielsson ska ådömas avstängning i kombination med böter. Nämnden har, vid bestämmande av avstängningstiden, vägt in att denna löper såväl under tid för ordinarie seriespel som tid då Nicklas Danielsson är uttagen till landslaget.