• Huvudsponsorer

Måndag Mån 16 November Nov
Tisdag Tis 17 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Idag 24 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec

Lindberg: "Vi försöker inte göra det allt för fint"

17 januari 2013 12:40

Skellefteås stjärnor har med all rätt hyllats under säsongen som gått, Bud Holloway, Joakim Lindström och Jimmie Ericsson är några av dem. En nyckelspelare som dock inte fått lika mycket uppmärksamhet är den egna produkten Oscar Lindberg som just nu gör sin bästa säsong i karriären. "Jag har fått mer istid och förtroende" säger Lindberg till Hockeyligan.se.


Skellefteåsonen Oscar Lindberg har under säsongen blommat ut och återfinns för tillfället på femteplats i elitseriens poängliga. Västerbottningen har såhär långt mäktat med 33 poäng på 39 matcher varav 14 mål. Detta är tre mål fler än forwarden gjort sammanlagt under sina tre tidigare säsonger i Elitserien om man räknar bort slutspel.

– Jag tycker jag har lärt mig ganska mycket och utvecklats både fysiskt och psykiskt under säsongen, dessutom har jag fått mer istid och förtroende vilket gör det lättare att utvecklas.

Vad är det du tycker att du behöver förbättra?
- Mitt plus/minus var rätt bra förut men så har det varit en period där jag varit inne på mycket bakåt vilket syns i statstiken. Det blir lätt så när man spelar i en offensiv kedja, man lägger lite för mycket fokus på det offensiva och därför tappar man i det defensiva. Det gäller att aväga det där på ett bra sätt men det är sådant man lär sig med tiden.

"Har spelat med mycket press"

Skellefteås styrka i såkallade special teams har varit en bidragande orsak till att laget just nu återfinns på förstaplats i tabellen. Västerbottningarna har både högst powerplay- och boxplayprocent i Elitserien. Lindberg själv har stått för fem mål med en man mer på banan vilket är näst bäst i laget efter poängkungen Bud Holloway.

– Vi har fått spela ihop ganska länge så efter ett tag så hittar man varandra bra. Sedan tycker jag att vi är ganska konsekventa och vi försöker inte göra det allt för fint, vi spelar ganska enkelt och puckarna har gått in. Grabbarna som spelar boxplay har också varit konsekventa och har spelat med mycket press, dom har gjort ett kanonjobb, säger Lindberg som i senaste matchen mot Brynäs stod för två mål och matchades ihop med Bud Holloway.

- Bud är ganska komplett tycker jag. Stark på pucken och lätt att spela ihop med så det har funkat bra, förhoppningsvis kan det bli ännu bättre.

Du har gjort den bästa säsongen hittills i din karriär, har du börjat fundera över NHL?
- Jag funderar inte så mycket på NHL. Vi får se efter säsongen hur det blir men just nu är det bara Skellefteå som gäller. Man har fullt upp med läget som det är nu och hinner inte tänka så mycket frammåt, säger Lindberg.